HDP: Gergerlioğlu öldürmek kastıyla cezaevine zorla götürüldü

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu hakkında bilgi alamadıklarını dile getiren HDP, “Bir milletvekili ölümle yüz yüze bırakılıyor. Öldürmek kastıyla cezaevine zorla götürülüyor” dedi.

HDP’li heyet, vekilliği gasp edilen, darp edilerek cezaevine götürülen ve dün gece rahatsızlanarak anjiyo olana HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun sağlık durumuna ilişkin Ankara Şehir Hastanesi önünde açıklama yaptı. Açıklamaya, HDP Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran, HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede ve milletvekilleri Fatma Kurtulan, Abdullah Koç, Mehmet Rüştü Tiryaki, Erol Katırcıoğlu, Kemal Peköz, Oya Ersoy ve Mahmut Toğrul katıldı. 

 Açıklamada konuşan HDP’nin Meclis İdare Amiri Mahmut Toğrul,  “Dün Türkiye demokrasi tarihine gerçekten kara bir leke düştü. Milletvekilliği hukuksuzca düşürülen, 90 bin Kocaelilinin oyuyla Meclis'e gelen ve din dil ırk ayrımı yapmadan sadece insan hakları perspektifiyle bakarak herkesin derdine koşan Kocaeli Milletvekilimiz dün evinden insanlığın kabul edemeyeceği bir tutumla polis baskısı ve zoruyla tartaklanarak tutuklanmaya çalışıldı. Bu, dünya zulüm tarihinin bir nirvanasıdır. Dün Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun evinde gördük zulmün nirvanasını. Zulümde rakip tanımıyorlar. Unutmasınlar ki, biz de direnişin tarihini yazıyoruz. Onlar zulmün tarihini yazıyor, biz de direnişin tarihini yazıyoruz” dedi. 

‘DOKTOR RAPORUNA RAĞMEN HASTANE YERİNE CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ’ 

Toğrul sözlerini şöyle sürdürdü:

“Arkadaşımız darp edilerek zorla araca bindiriliyor ve Gazi Mustafa Kemal Hastanesine götürülüyor. Orada darp raporu alıyor. Kollarında darp var, ensesinde kızarıklık var. Bu strese bağlı kalp ritminin bozulması ve nefes darlığı yaşıyor. Doktorun tem teşekküllü hastaneye sevkini istemesine rağmen rapor hiçe sayılıyor ve Sincan Cezaevine götürülüyor. 

Bir milletvekili ölümle yüz yüze bırakılıyor. Öldürmek kastıyla cezaevine zorla götürülüyor. Cezaevinde yaşadığı sıkıntıdan sonra tüm girişimlerimize rağmen nerede olduğuna dair tek kelime bir partimize iletilmiyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu, ülkede adaletin ve hukukun olmadığını her vesileyle gözümüze sokma çabasıdır. 

GERGERLİOĞLU HAKKINDA BİLGİ ALAMIYORUZ

Dün gece geç saatlerde arkadaşımız yüzlerce polisle birlikte hastaneye getirildi. Doktorların çaba ve emeklerine teşekkür ediyoruz ama şimdi içeri girdik ve bilgi alamadık. Doktorlar bizimle görüşmekten çekindi. Talimatı nereden aldılar bilmiyoruz ama talimat aldıkları kesin. Burada milletvekilleri olarak, partimizin milletvekili olan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun durumu hakkında bilgi almak istiyoruz. Tarih bu zulmü görmüş müdür, yaşamış mıdır? Doktorlar nasıl talimat aldı bilemiyoruz ama arkadaşımız hakkında bilgi alamıyoruz. Kim olursa olsun kamu görevlilerine sesleniyoruz; bu hukuksuz talimatları uygulamak zorunda değilsiniz. Yarın diyecekler ki biz talimat vermedik. Arkadaşımız halen yoğun bakımda. Burada mı kalacak cezaevine mi gönderilecek bilmiyoruz. Bunun bilgisini alamıyoruz.”