HDP il eşbaşkanları toplantısı sonuçlandı

HDP'nin il eşbaşkanları toplantısında, tecrit, açlık grevleri ve seçimler konuşuldu.

HDP'nin eş genel başkanlarının katılımıyla genel merkez binasında düzenlenen il eşbaşkanları toplantısı sona erdi. Toplantıda yerel seçimler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ile açlık grevi eylemleri ele alındı.

'KÜRDİSTAN'DA KAZANMAK, BATIDA AKP-MHP'YE KAYBETTİRMEK...'

HDP'den toplantıya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Halkların siyasi iradesini eksiksiz biçimde sandığa yansıtacak etkili bir seçim kampanyasının nasıl yürütüleceği konusunda kapsamlı tartışmalar yürütülmüştür. 

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde partimizin belirlediği ‘Kürdistan coğrafyasında kazanmak, batıda AKP-MHP ittifakına kaybettirmek’ seçim stratejisini il eş başkanlarımız güçlü bir şekilde sahiplenmiştir. 

İl Eş Başkanlarımız partimizin siyasette dengeleri belirleyen ve değiştirecek bu hamlesinin bütün yerellerde memnuniyetle karşılandığını ifade etmiştir.

AKP-MHP iktidarının bütün baskı ve zor aygıtlarına karşı büyük bir fedakârlık ve kararlılık ile çalışmalarını yürüten il eş başkanlarımızın dirençli tutumları seçim arifesinde bizlere büyük bir moral vermiştir.

'DAHA KAPSAMLI EYLEMLER GELİŞTİRİLMELİ'

Seçim süreci boyunca tecrit ve açlık grevlerine dönük eylem ve etkinliklerle seçim çalışmalarının paralel gitmesi gerektiği, bu konuda yapılacak çalışmalarda bu eşgüdümün sağlanmasının son derece önemli olduğu sonucuna varılmıştır. Büro açılışları, mitingler, halk buluşmaları gibi seçim çalışmalarında bu yaklaşıma sahip çıkılması konusunda görüş birliğine varılmıştır. 

Bütün tartışma ve değerlendirmelerde, önümüzdeki günlerde daha etkin ve kapsamlı eylemsellikler geliştirmenin elzem olduğuna vurgu yapılmış ve bu tutum kararlaştırılmıştır. Meclis grubumuzun, il ve ilçe örgütlerimizin özgün ve yaratıcı eylem ve etkinlikler geliştirmesi gerektiği tespit edilmiştir."