HDP: Kolluk gücü AKP-MHP adına seçim kampanyası yürütüyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türk rejimine bağlı kolluk güçlerinin AKP-MHP adına seçim kampanyası yürüttüğü tepkisinde bulundu.

HDP MYK Üyesi, Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Ceylanpınar’da HDP’nin seçim bürosu açılışına yönelik polis saldırısına dikkat çekti.

Başaran, “Urfa Ceylanpınar’daki seçim büromuzun açılışına katılan Belediye Eş Başkanı adaylarımız Narin Gezgör ve Mehmet Ali Kahraman 5 Şubat 2019 tarihinde, önce polisin gazlı saldırısına maruz kalmış, ardından Belediye Eş Başkan adayımız Narin Gezgör gözaltına alınmıştır” diye hatırlattı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“HDP adaylarının seçim kampanyalarına kesintisiz olarak uygulanan polis şiddeti ve gözaltı dalgası, kolluk güçlerinin AKP-MHP ittifakı adına seçim kampanyası yürüttüğünü göstermektedir.

Yerel seçimler için aday olarak ismini duyurduğumuz arkadaşlarımız gözaltına alınıyor. Haklarında içi boş dosyalar oluşturuluyor ve yargı-kolluk gücü işbirliği ile seçim çalışması sürdürmeleri engelleniyor.

AKP-MHP-kolluk gücü-yargı ittifakının HDP’ye karşı yürüttüğü kirli politikanın farkındayız. Bu politikayı yakından tanıyoruz. Şunu söyleyelim ki, bunu ilk kez deneyenler sizler değilsiniz, ilk kez başarısız olacaklar da sizler değilsiniz.

HDP’lileri gözaltına alsanız da, HDP il-ilçe binalarını, seçim bürolarını kuşatsanız da, 1 Nisan 2019 sabahı uyanacağınız yenilgiden kaçamayacaksınız.

Gazınız, gözaltı ve tehditleriniz bizi yıldırmadı, yıldıramayacak da. Belediye Eş Başkan adayımız Narin Gezgör’ü derhal serbest bırakın ve bu anlamsız, kirli, çirkin politikadan derhal vazgeçin.”