HDP Kürtçe eğitim çalışması başlattı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 21 Şubat Dünya Anadil Günü’nde parti içi Kürtçe eğitim çalışması başlattı.

HDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Kürtçe’nin kurmancî ve kirmanckî (Zazakî) lehçelerinde eğitim çalışması başlatıldı.

Açakalmada, “Partinin Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, Parti Meclisi ve Kadın Meclisi üyeleri, milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri ile danışmanlarının bulunduğu 400’ü aşkın kişi, eğitime bir yıl boyunca devam edecek” denildi.

BULDAN VE SANCAR DA KATILDI

Eğitim çalışmasına ilişkin açıklamada devamla şu bilgiler verildi: “Başlangıç düzeyinden ileri düzeye kadar çok sayıda sınıfın açıldığı kurslara anadili Kürtçe olmayan partililerin ilgisi yoğun oldu. Aralarında parti yöneticilerinin de olduğu eğitmenlerin bulunduğu kursun ilk gününe HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da katıldı.”

Açıklamaya göre başlatılan çalışmanın önemine işaret edilen ilk derslerde, asimilasyona karşı mücadele çağrısında bulunuldu. HDP’nin bu çalışmayı süreklileştirmeyi amaçladığı belirtilirken, Kürtçe eğitimlerin partinin çok dillilik politikasının pratikleştirilmesi için zorunlu olduğu ifade edildi.

Bir süredir dil çalışmalarına ağırlık veren HDP, geçtiğimiz yıl, Strateji Birimi tarafından hazırlanan ve Merkez Yürütme Kurulu kararıyla uygulamaya geçirilen planlama doğrultusunda Kürtçe Yol Haritası İzleme Komisyonu kurmuş ve eğitim çalışmalarının startını vermişti.