HDP'li adaylar, Dersim, Amed ve Mardin'de halkla buluştu

HDP belediye eşbaşkan adayları, halkla buluşmalarını Dersim, Amed ve Mardin'de sürdürdü. Etkinliklerde Leyla Güven de selamlandı.

DERSİM

HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu, Xızır ayı vesilesiyle Dersim Belediyesi eşbaşkan adayları için Gola Çetu ziyaretinden rızalık aldı. Etkinliğe HDP Milletvekili Kemal Bülbül, HDP Dersim Belediyesi eşbaşkan adayları Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir ile çok sayıda kişi katıldı.

HDP Milletvekili Kemal Bülbül, Xızır ayında olduklarını vurgulayarak, zorda kalan herkese Xızır’ın yar ve yardımcısı olması dileğinde bulundu. 

Güçbirliği Dersim Devrimci Adayları Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir de, “Seçim çalışmalarına başlamadan önce inanç merkezlerimiz ve doğamızdan rızalık almak istedik. Rızalık almak inancımıza ve doğamıza olan saygıdır” diye konuştu.

AMED

Amed'in Çınar İlçe Belediyesi eşbaşkan adayları Necle Tamriş ve Bedri Kaya, etkinlikte halkla buluştu. Adaylara HDP Amed milletvekilleri Dersim Dağ ve Remziye Tosun, Amed Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen Uyanık, Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (KDP-T) Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş da eşlik etti.

Beşpınar Mahallesi'nde karşılanan eşbaşkan adaylarının konvoyu, buradan ilçeye giriş yaptı. Konvoy HDP Çınar ilçe binası önünde "Amed ya me ye” ve “Çınar ya me ye" sloganlarıyla karşılandı. 

Yüzlerce kişinin katıldığı tanıtım etkinliğinde konuşan HDP Çınar Belediyesi Eşbaşkan Adayı Necla Tamriş, DTK Eş Başkanı Leyla Güven ve açlık grevindeki tutsakların direnişlerini selamladı. 

Eşbaşkan Adayı Bedri Kaya ise "Bizim olan ilçeyi tekrardan bizim yapacağız” dedi.

KDP-T Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş da KDP-T ve HDP olarak bölgede ittifak kurarak birlik sağladıklarını söyleyen Kardaş, “Şehirlerimize birlikte hizmet edeceğiz” diye konuştu.

Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Selçuk Mızraklı, ittifaka dikkat çekerek, "Bizim evimizin içini toplamak gibi bir derdimiz vardı. Evin içinde birlik gibi bir sorunumuz vardı ve birliğimizi sağladık, bu da onlara dert olsun” diye konuştu.

Leyla Güven’in açlık grevinin 98'inci gününde olduğuna dikkat çeken Mızraklı, direnişi büyüteceklerini söyledi. 

Aday tanıtımına katılanlar, Çınar’dan Amed'e dönerken Leyla Güven’in evinin önüne giderek Güven’i selamladı.

MARDİN

HDP'nin Mardin'in ilçelerindeki belediye eşbaşkan adayları, seçim çalışmaları kapsamında Mazıdağı'nda halkla bir araya geldi. HDP ilçe binası önünde bir araya gelen Mazıdağı Belediye Eşbaşkan adayları Nalan Özaydın  ve İbrahim Çoko'nun da aralarında bulunduğu kalabalık grup, ilk olarak şehir meydanına yürüdü. Davul, alkış, zılgıt ve sloganlar eşliğinde meydana gelen adaylar, burada halk tarafından ilgiyle karşılandı.

Adaylar, kalabalık bir grupla kent esnafını ziyaret etti. Esnaflar adayları kapıda karşıladı. Pazar esnafını da ziyaret eden adaylar, "HDP halktır, halk burada” sloganı eşliğinde yeniden meydana geçerek, bir süre halkla halay çekti.