HDP’li adaylar seçmenlerle buluşuyor

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için HDP belediye eşbaşkan adayları halkla bir araya gelerek, kenti birlikte yönetme sözü verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) belediye eşbaşkan adayları, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında halk buluşmalarını sürdürüyor.

KOCAELİ

HDP Milletvekili ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Züleyha Gülüm ve partinin il yöneticileri Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) Kocaeli Şubesi'ni ziyaret etti. HDP'li heyeti GÖRSEM Şube Başkanı Dursun Karaman ve yönetim kurulu karşıladı.

Ziyarette konuşan HDP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Züleyha Gülüm, kenti kuracakları meclislerle yöneteceklerini ifade ederek, “Bu meclislerden en önemlisi ise engelli meclisi olacak. Engellilerle birlikte şehrin tüm sokaklarını, tüm kamu kurumlarını engelsiz hale getireceğiz. Sosyal tesislere, kültüre, sanata erişimi engelsiz kılacağız" dedi.

Kocaeli’nde engelli yolunun yapıldığını ama yolun ortasına direklerin dikildiğini söyleyen Gülüm, “Ben size şuraya bir yol yapacağım, buraya bir yol yapacağım demeyeceğim. Ya ben niye buna karar veriyorum. Bunu ihtiyacı olan söyleyecek. Çünkü oranın zorluklarını gören bilir. Ne tür sorunlar yaşadığını en iyi onu yaşayan bilir. Bir sorun varsa bile ben onu fark edemem ki. Herkes yaşadığını bilir. Bir yoksulun halinden zengin anlar mı? Engellinin halinden de engelsiz biri anlamaz. Ne kadar iyi niyetli olmaya çalışsa da anlamaz. O yüzden biz şunu yapacağız, bunu yapacağız demiyoruz. Biz diyoruz ki kimin neye ihtiyacınız varsa gelin bize söyleyin belediye olarak biz yapalım” diye konuştu.

AMED

HDP Yenişehir İl Örgütü, yaklaşan yerel seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarına hız verdi. Çalışmalar kapsamında HDP’nin Yenişehir Belediyesi eşbaşkan adayları Belgin Diken ve İbrahim Çiçek, Yenişehir birinci Sanayi Sitesi’ndeki esnafları ziyaret etti. Adaylar, esnaflar ile ilçenin sorunlarının çözümü konusunda fikir alışverişinde bulundu.

ÇINAR

HDP Çınar İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Beşpınar, Şükürlü, Yuvacık, Başaklı (Hicetî), Başalan (Sergelya) köylerini ziyaret etti. Ziyarete, HDPAmed Milletvekili Musa Farisoğulları, Çınar Belediye Eşbaşkan adayları Necla Tamriş ve Bedri Kaya ile partililer katıldı. Her köyde coşkulu bir şekilde karşılanan HDP’liler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve 117 gündür Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in durumu üzerinde durdu. Köylerde konuşma yapan Farisoğulları, baskıların tecrit koşullarıyla ağırlaştırıldığını ifade ederek, "Mücadelemize sahip çıkmalı ve tecridi kırmalıyız. Halkın iradesine atanan kayyımlara gereken cevap net bir şekilde verilmelidir" diye konuştu.

DİCLE

HDP Dicle İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında ilçeye bağlı Sergenli, Taştepe, Gündüz, Güzeerler köyleri ve mezralarını ziyaret etti. Ziyarete, HDP Dicle Belediye eşbaşkan adayları Yasemin Üçer ve Felat Aygören ve partililer katıldı. Köy ve mezralardaki evleri tek tek ziyaret eden HDP’liler, yerel seçimlerde kendilerine oy verilmesi talebinde bulundu.

BİSMİL

HDP Bismil İl Örgütü ise seçim çalışmaları kapsamında Barava bölgesinde bulunan 12 köyü ziyaret etti. Ziyarete, Bismil Belediye eşbaşkan adayları Gülşen Özer ve Orhan Ayaz yanı sıra partililer katıldı. Yurttaşlar tarafından coşkuyla karşılanan HDP’liler, halktan oy talebinde bulundu.