HDP’li vekil Abdullah Zeydan da açlık grevine başladı

Edirne cezaevinde tutsak edilen HDP’li vekil Abdullah Zeydan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevine başladı.

HDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, “DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi bugün 55’inci gününde devam ederken, eyleme destek olmak amacıyla Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Milletvekilimiz Abdullah Zeydan da açlık grevine başladı” denildi.

Zeydan avukatları aracılığı ile gönderdiği notta şunları belirtti: “DTK Eş Başkanımız ve Hakkari Milletvekilimiz Sayın Leyla Güven, Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için 55 gündür bedenini açlığa yatırmıştır. Türkiye son 4 yıldır binlerce insanımızın yaşamına sebep olan bu şiddet sarmalından çıkmanın yolu Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasıdır. Değerli vekilimizin çığlığına, çağrısına destek olmak için 10 günlük açlık grevine başladığımı belirtmek isterim.”

90’I AŞKIN SİYASİ TUTSAK SÜRESİZ-DÖNÜŞÜMSÜZ AÇLIK GREVİNDE

HDP’ye göre mevcut durumda 90’dan fazla siyasi tutsak Güven ile dayanışmak ve Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde bulunuyor.

5 Ocak’tan itibaren yeni katılımlarla açlık grevinin boyutlarının genişlemesi bekleniyor.

Zeydan’ın dışında açlık grevine katılarak destek veren seçilmişler ise şöyle: HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu, Amed Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, Dersim Belediyesi Eş Başkanı Nurhayat Altun.