HDP'li vekiller, Dersim'e geldi

HDP milletvekilleri, Dersim'deki yangın bölgesine gitmek için kente geldi ve kurum temsilcileriyle görüştü.

HDP milletvekillerinden oluşan bir heyet, devletin başlattığı orman yangınları için bugün Dersim’e geldi.

Heyet, ilk olarak DEDEF, DAD, SMF, Partizan, Munzur Çevre Derneği, KESK Dersim Araştırma Merkezi, Pir Sultan ve doğa aktivistleri ile HDP Dersim il binasında bir araya gelerek, yangınlar hakkında bilgi aldı.

'BİLİNÇLİ YAKILIYOR'

HDP Dersim İl Eş Başkanı Songül Erden Şahin, operasyonlar bahanesi ile ormanların yakıldığını belirterek, orman yangınlarının Dersim’de gelenekselleştirildiğini vurguladı. Şahin, orman yangınlarının olduğu bölgede bu sabah operasyonların başlatılmasının bilinçli ve gelen heyeti engellemeye yönelik olduğunu ifade etti.

Sivil toplum örgütleri temsilcileri ve doğa aktivistleri de, orman yangınlarının hedefini anlatarak, yangınların söndürülmesinin yöntemlerine ilişkin görüşlerini dile getirdi.

AKŞAM BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Esnafları da ziyaret eden heyet, yangın bölgesine hareket edecek. Heyet, yangın bölgesinden döndükten sonra akşam saat 19.00’da da Seyit Rıza Meydanı'nda basın açıklaması yapacak.

HEYET

Heyette şu isimler yer aldı: "Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Dersim Milletvekili Alican Önlü ile milletvekilleri Mahmut Toğrul, Erkan Baş, Meral Danış Beştaş, Erdal Aydemir, Murat Çepni, Mehmet Tiryaki, Dilşat Canbaz ve Kemal Bülbül."