HDP’liler Avrupa Yeşiller Partisi ile görüştü

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın da içerisinde olduğu HDP’li heyet, aralarında Avrupa Yeşiller Partisi Eş Başkanı Evelyne Huytebroeck ile AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu  Eşbaşkanı Sergey Lagodinsky ile görüştü. 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve Dış İlişkiler Komisyonu Sorumlusı Eş Genel Başkan Yardımcısı Feleknas Uca’dan oluşan heyet,

Avrupa Yeşiller Partisi Eş Başkanı Evelyne Huytebroeck, Avrupa Parlamentosu Greens/EFA parlamenteri ile AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu  Eşbaşkanı Sergey Lagodinsky başkanlığındaki heyetle bir görüşme gerçekleştirdi. 

HDP’li heyet, görüşmede partilerine yönelik saldırıları, AİHM Büyük Daire’nin HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş kararının 9-11 Mart tarihinde Bakanlar Komitesi’nde görüşülmesine dair fikir alış verişinde bulunulduğunu aktardı. 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, AKP iktidarının hukuksuz uygulamalarında Almanya ve AB ülkelerinin de sorumluluğu olduğunun altını çizdi. 

Görüşmede, Avrupa Yeşiller Partisi heyeti ise HDP'ye ve tüm muhalif kesimlere  yönelik saldırılara karşı dayanışma içerisinde olacağını ifade ederken, AİHM Büyük Daire’nin Demirtaş kararını yakından takip etmeye devam edeceklerini dile getirdi.