HDP'nin Gevaş adayları kararlı ve iddialı

HDP,  YSK kararı ve hilelerle AKP'nin aldığı Gevaş Belediyesi'ni kazanmakta kararlı.

Gevaş’da 20 yıldır, YSK kararı ve çeşitli hilelerle belediye Kürtlerden alıyor. HDP, 31 Mart seçimleri öncesi işi bu defa sıkı tutuyor. 2009 yılında 14 oyla belediyeyi kaptıran HDP, 2014 yılında yapılan seçimlerde seçimi kazandı ama ilçeyi YSK’nin kararıyla AKP yönetiyor. HDP’nin 31 Mart seçimleri için Gevaş’ta aday gösterdiği Melek Arapoğlu ve Veysi Şeker, seçimleri kazanacaklarını ve Gevaş’a kadın elinin değeceğini söyledi.

'KAZANMAMIZ İÇİN ŞARTLAR UYGUN'

Eş Başkan Adayı Veysi Şeker, toplumun değer yargılarına, bireylerin tercihlerine saygı duyan, cinsiyet ve fırsat eşitliğini esas alan politikalar uygulayacaklarını söyledi. Halkçı ve demokratik bir belediyecilikle sorunlara çözüm üreteceklerini kaydeden Şeker, Gevaş’ta yerel seçimleri kazanmak için şartların uygun olduğunu söyledi. Gevaş’ta AKP belediyesinin kenti adeta çöplüğe çevirdiğini vurgulayan Şeker,  21. yüzyılda bir kentin en büyük sorununun çöp sorunu olmasının üzücü olduğuna vurgu yaptı.

'GEVAŞ KÜLTÜR VE FESTİVAL YERİ OLABİLİR'

Şeker, “Gevaş’ın potansiyelini en kısa zamanda ortaya çıkaracağız. Akdamar adasındaki ibadetleri siyasal hesaplardan öte sürekli hale getireceğiz. Bu eksende barınma vs.diğer teknik sorunları gidereceğiz. Diğer taraftan ilçemizin yaz ve kış turizmi potansiyeli taşıdığını biliyoruz. Bu zenginlikleri değerlendirdikten sonra Gevaş kültür ve festival şehri olabilir, sahip olduğu şartlar da buna müsait" dedi.

‘PROJELERE HALK KARAR VERECEK'

Yapılacak hizmetlerin yanı sıra belediye işleyişi ve projelerde de halkı tüm dahil edeceklerini belirten Şeker, “Halkın belediyesi olacağız. Karar alma süreçlerinde halkın eğilimi esas alınacak. Projelerimizi halka danışıp fikirlerini aldıktan sonra detaylandrıcacağız. Hizmet edeceğimiz mahalleye hizmet götürmeden önce kendilerine sorarak onları dahil ederek başlayacağız. Bu bizim temel felsefemiz olacak. Keza ihale alım ve meclis toplantıları gibi durumlarda şeffaf olacağız, halkı dahil edeceğiz” diye konuştu.

‘KADIN EKSENLİ BİR BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ'

Eş başkanlık sistemi ile ortak değerler etrafında buluşacaklarını  belirten Eş Başkan Adayı Melek Arapoğlu, şunları söyledi: "Kadınlar ilçedeki sosyal, ekonomik ve toplumsal sürece dahil olacak. Bunun zeminini oluşturacağız. Kooperatif, komün ve pazarlar aracılığıyla kadının emeğini daha görünür kılacağız. Belediyede durum bu yönde olacak. Şu an belediyede sadece bir kadın personel var. Yüz kişiyi aşkın bir ekipmanda sadece bir kadının olması üzücü. HDP’nin farkı da tam burada zaten. Partimizin siyasetinde ve programında kadına verdiği değeri esas alıp bizler de kadınlar için pozitif ayrımcılık uygulayacağız. Kadın eksenli bir yönetim anlayışı geliştireceğiz."

Özellikle kadınların da olacağı katılımcı bir anlayışla herkese adil ve eşit hizmet götüreceklerini dile getiren Arapoğlu, sözlerini şu sözlerle tamamladı: “Şeffaf ve hesap verebilir bir durumda olacağız. Bu konularda zorlanmayacağız. Çünkü bunlar bizim değerlerimiz. Bu değerlerin pratikte yaşam bulmasını sağlayacağız."