HDP’nin Van’da seçim çalışmaları sürüyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van’da seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında HDP’li adaylar köylüler ve esnafları ziyaret etti.

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken HDP’nin seçim çalışmaları da hızlandı. HDP’liler bugün de Van’ın bir çok ilçesinde halkla bir araya geldi.

SARAY

HDP Saray Belediye Eşbaşkan adayları esnaf ve halk ziyaretinde bulundular. Saray Belediyesi Eşbaşkan adayları Caziye Duman Şahabettin Bilmez ve beraberindekiler, Saray ilçe merkezinde üzerinde ''Ya me ye'' yazılı broşürleri dağıttı. Halkın ve esnafların yoğun ilgi gösterdiği eşbaşkan adayları “Şaredariya Seravê ya me ye'' sloganları ile karşılandı.

EDREMİT

Edremit Belediye Eş Başkan adayları Gülcan Kaçmaz ve Medeni Özer, esnaf ziyaretinde bulunarak, siyasi süreç ve seçimlere ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Esnaf ziyaretinde konuşan Gülcan Kaçmaz, “31Mart’ta daha sık görüşeceğiz. Taleplerinizi bize söyleyin lütfen. Edremit Belediyesi halkın belediyesidir ve gaspçılardan belediyemizi geri alacağız. Söz sizindir” dedi.

GEVAŞ

Gevaş Belediye Eş Başkan adayı Veysi Şeker, köyleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Köylülerle sohbet eden Şeker, yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı. Şeker, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan tek çıkış yolunun 31 Mart seçimleri olduğunu söyledi.

İPEKYOLU

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Mustafa Avcı, bugün seçim çalışmaları kapsamında İpekyolu’nda esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyarete İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayları Şehzade Kurt ve Azim Yacan da katıldı. Ziyaret sırasında esnaflar, ekonomik krize dikkat çekerek “Vatandaşta para yok, bizde iş yok” şeklinde tepkilerini ifade etti. Esnafa hitaben konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı, Türkiye’nin ekonomik ve siyasal olarak tıkandığını belirterek, bu tıkanıklığın 31 Mart’ta aşılacağını söyledi. Avcı, “Önümüzde büyük bir fırsat var ve bu fırsatı değerlendirelim” diye konuştu.

MURADİYE

Muradiye Belediye Eş Başkan adayları Leyla Balka ve Yılmaz Şaran da köy ve hasta ziyaretlerinde bulundu. Balka ve Şaran, hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulunurken, köylülerle sohbet ederek sorunlarını dinledi.