HDP, Saray ve Çaldıran seçim bürolarını açtı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Van’ın Saray ve Çaldıran ilçelerinde yerel seçim bürolarını kitlesel törenlerle açtı.

Saray’daki seçim bürosunun açılışına Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Mustafa Avcı ve beraberindekiler, Saray Belediyesi Eşbaşkan adayları Caziye Duman Şahabettin Bilmez, HDP il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

Açılış töreninde konuşan Caziye Duman, ''Tüm baskı ve yıldırma politikalarına rağmen Kürt halkının birlik ve beraberlikleri bugün burada olduğu gibi yine ortadadır. Bizlerin yönetimiyle halkın belediyesi halkın evi olacaktır. Bizler hep birlikte Saray’ı değiştirip güzelleştirmeye geliyoruz'' diye konuştu.

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Mustafa Avcı, Van Valisinin ilçe ilçe gezerek HDP aleyhine konuşmasına tepki gösterdi.

Vali ve kaymakamların AKP İl Başkanı gibi çalıştığını belirten Avcı, “AKP nasıl siyasi bir parti ise HDP de aynı derecede siyasi yasal bir partidir. Her etkinliğimizin çevresini polis ordusu ile kuşatarak halkı engellemeye çalışanlara yanıtı yine halkımız sandıkta verecektir. Ne yaparsanız yapın, istediğiniz kadar engellemeye çalışın gün gelecek Türkiye’nin her yerinde halk kendi kendini yönetecek” diye konuştu.

Eş Başkan adayı Şahabettin Bilmez, Saray’ı barışın kardeşliğin güzelliklerin kenti yapmaya aday olduklarını belirterek zafer mesajı verdi.

Yapılan konuşmaların ardından halaylar ve zılgıtlar eşliğinde büronun açılış kurdelesi kesildi.

HDP Çaldıran seçim bürosunun açılışına ise HDP Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan, HDP-DBP İl Eş Başkanları, Çaldıran Belediye Eş Başkan adayları katıldı.

Burada halka hitap eden Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan, şöyle konuştu: “Halkımız partisini bağrına basmıştır. Bu coşku ile bizleri karşılayan, sesimizin ulaştığı, bizi dinleyen saygı değer halkımız, Van’ın her yanında seçim kampanyamızı sürdürüyor. Seçim kampanyamız sırasında her zaman ki gibi keyfi uygulamalarla engellerle karşılaşıyoruz. Daha Çaldıran’ın girişinde konvoyumuzun şehre girişi engellendi. Belli ki korkuyorlar. Çaldıran halkı her zaman gibi işte yine bağrına basıyor (...) İşte 31 Mart’tan sonra birlikte yöneteceğiz, birlikte kazanacağız. Çünkü; el ele verdik mi hiçbir gücün karşımızda duramaz. Her türlü sandık hilesine karşı dikkatli olacağız, sandık irademize sahip çıkacağız. Mutlaka kazanacağız. Van ya me ye (Van bizimdir)”.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun kurdelesi kesildi ve halaylar çekildi.

MURADİYE

Muradiye’de de HDP’nin seçim çalışmaları devam ediyor. HDP Muradiye Belediye Eşbaşkan Adayları Yılmaz Şalan, Layla Balkan, HDP ve DBP yöneticileri Uluşar (Korsot) ve Beşparmak Mahallerinde aile ziyaretlerinde bulundu. Mahalle sakinleri adaylara büyük ilgi gösterdi.

ÇATAK

Çatak Belediye Eşbaşkan adayları Esra Babur, Murat Bozdemir ve HDP ilçe yöneticileri zorlu kış şartlarına rağmen Avzeni(Ağaçlık) mahallesinde kapı kapı dolaşarak halk ziyaretlerini sürdürdü. Ziyaretler sırasında halka hitap eden Eş Başkan adayları, Çatak’ın yüzyıllardır zulme ve baskıya boyun eğmediğini belirterek, halktan iradelerine sahip çıkmalarını istedi.