Hesekê’de 15 şehit için tören

QSD savaşçısı Îsmaîl El-Misto (Sexir Til Hemîs) Hesekê’de son yolculuğuna uğurlandı.

QSD savaşçısı Îsmaîl El-Misto’nun (Sexir Til Hemîs) cenazesini Hesekê Şehit Aileleri Meclisi’nden teslim alan yüzlerce kişi, onlarca araçta oluşan konvoy ile Dawudiyê köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikteki cenaze töreni QSD savaşçıları tarafından gerçekleştirilen askeri tören ile başladı. Ardından konuşan Cizre Bölgesi Özerk Yönetimi yöneticisi Hisên El Ali, şehitlerin fedakarca mücadelesi ile halkların özgürlüğüne kavuştuğunu belirtti. Ali, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının şehitlerin uğruna canını feda ettiği amaçlara ulaşana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Şedadê Askeri Meclisi Komutanı Sayil El-Zobai, şehitlerin direniş yolunu takip edeceklerini belirterek, “Onurlu ve özgür bir yaşam için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hesekê Şehit Aileleri Meclisi, Derazor’da geçtiğimiz yıl DAİŞ’e karşı sürdürülen Terörü Bitirme Hamlesi’nde şehit düşen 14 QSD savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı.

Şehitlerin isimleri şöyle: Siûd Marûf (Hanî Hesekê), Beşar Silêman (Egîd Hesekê), Mihemed Arif El-Faris (Egîd), Samir El-Ubeyd (Agirê Hesekê), Mihemed Hiso (Dilşêr Hesekê), Qasim Elolo (Rojhat Hesekê), Hesen Kîatan (Mihemed Hesekê), Ebdulletîf Eyo (Lorens Amed), Mihemed Sewas (Alan Hesekê), Iyad Derwîş (Dilovan Hesekê), Beşar Berko (Dêrsim Hesekê), Fadî Xilêf (Zagros), Esed El-Nezal (Alan Xabûr) ve Ednan El-Salih (Bahoz Til Birak).

Şehit Sexir’in cenazesi törenin sonunda zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.