Hozan Cömert İstanbul'da gözaltına alındı

Hozan Cömert İstanbul'da gözaltına alındı

Bir etkinliğe katılmak üzere Türkiye'ye gelen Kürt sanatçı Ozan Cömert, Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Van'da düzenlenecek olan bir etkinliğe katılmak üzere Almanya'dan Türkiye'ye gelen Kürt sanatçı Hozan Cömert, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde gözaltına alındı.

Hakkında daha önceden açılmış bir soruşturmadan dolayı gözaltına alındığı belirtilen Cömert, gözaltına alındıktan sonra havalimanı polisi tarafından önce Bakırköy Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Ardından ise yeniden Atatürk Havalimanı Polis Merkezi'ne getirildi. Sanatçının geceyi gözaltında geçireceği, yarın ise ifade işlemleri için Bakırköy Adliyesi'ne sevk edileceği öğrenildi.

Dicle Haber Ajansı'na (DİHA) sanatçının hukuki durumu hakkında bilgi veren Avukatı Rezan Sarıca, gözaltına alınmasına sebep olan soruşturma hakkında tam olarak bilgi alamadıklarını söyledi.

Daha önce de Mayıs ayında Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu'nun (DÖDEF) Rojava Kürtleri ile dayanışmak amacıyla düzenlediği konserde sahne almak için Türkiye'ye gelen Cömert, gözaltına alınmış ve Türkiye vatandaşı olmadığı ve hakkında soruşturma kararı bulunmasına rağmen yaptığı girişin, Pasaport Kanunu'na aykırı olması gerekçesiyle sınır dışı edilmişti.