HPG, Beytüşşebap Devrimci Operasyon şehitlerini andı

HPG BİM, Beytüşşebap’ta 2015 yılı Eylül ayında şehit düşen Devrimci Operasyon şehitlerini andı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 24 Eylül 2015’te işgalci Türk devletinin askeri kurumlarına karşı gerçekleştirdiği devrimci operasyonda 75 işgalciyi cezalandırarak, tarihi bir direniş sergilediğini hatırlattı.

HPG BİM, açıklamasında şunları belirtti: “24 Eylül 2015 yılında güçlerimiz Şırnak’ın Elkê (Beytüşşebap) ilçe merkezinde bulunan işgalci TC devletinin askeri kurumlarına karşı Beytüşşebap Devrimci Operasyonu’nu gerçekleştirmiş ve 75 işgalciyi cezalandırarak tarihi bir direniş sergilemişti. Güçlerimiz ile işgalci Türk ordusu arasındaki çatışmalar günlerce devam etmiş ve birçok alana savaş uçaklarıyla yoğun bombardıman gerçekleşmişti. Savaş koşullarından dolayı şehit yoldaşlarımızın sicil bilgileri zamanında tam olarak netleştirilemediği için kamuoyu ile paylaşılamamıştı. Yaşanan çatışma ve hava saldırılarında Helena, Xwinrêj, Tekoşer, Piling ve Dara yoldaşlarımız ölümsüzler kervanına katılmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Helena Botan
Adı Soyadı: Besna Rahat
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Fatma – Abdulsamet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Eylül 2015 / Beytüşşebap

 

Kod Adı: Xwinrêj Cudi
Adı Soyadı: Sekvan Kaçan
Doğum Yeri: Bağdat
Anne - Baba Adı: Vasfiye – Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Eylül 2015 / Beytüşşebap

 

Kod Adı: Tekoşer Cilo
Adı Soyadı: Yunus Torsun
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Emine – Şükrü
Şehadet T arihi ve Yeri: 24 Eylül 2015 / Beytüşşebap

 

Kod Adı: Piling Geli
Adı Soyadı: Mehmet Şirin Yazıcı
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Vesile – Nedim
Şehadet  Tarihi ve Yeri: 24 Eylül 2015 / Beytüşşebap

 

Kod Adı: Dara Moxta
Adı Soyadı: Ahmet Katar
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Güllü – Cafer
Şehadet  Tarihi ve Yeri: 24 Eylül 2015 / Beytüşşebap

 

İşgalci Türk devletinin Kürt halkına karşı uygulamaya koyduğu çöktürme planına karşı, Kürdistan Özgürlük Gerillası ilk kurşunun atıldığı ve dirilişin mekanı olan Botan’da destansı bir direnişle karşılık vermiştir. İşgale ve faşizme son verip zafere ulaşana dek özgürlük mücadelesini devam edeceğini ortaya koymuştur. Önder Apo’nun tüm barışçıl çözüm çabalarına rağmen işgalci Türk devleti soykırımcı kodlarıyla davranarak, Önder Apo’nun tüm çabalarını kendisi için yeni bir soykırım fırsatı olarak değerlendirip Kürt halkına ve özgürlük gerillasına karşı yeni bir yok etme planını devreye koyarak tüm imkanlarıyla saldırmıştır.

İşgalci Türk devletin saldırılarına karşı Kürdistan Özgürlük Gerillası devrimci operasyonlarla karşılık vermiş ve destansı bir direniş sergileyerek, soykırımcı Türk devletine Kürt halkının hiçbir zaman boyun eğmeyeceği mesajını vermiştir. Botan’daki devrimci operasyona öncülük eden kahraman şehitlerimiz, Apocu fedai bir tarzla direnişe bu operasyona katılarak bizler için gerekli direniş perspektifini sunmuşlardır. Kürt halkı kahraman evlatlarının izinde yürüyerek öz yönetim direnişlerini başlatmış ve tüm dünyaya varlık ve özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyeceğini kanıtlamıştır.


2015 yılından günümüze kadar başta Önder Apo’nun, Kürt halkının ve özgürlük gerillasının destansı mücadelesi tüm görkemi ve kahramanlığıyla devam etmektedir. Özgürlük gerillasına ömür biçen ve tarih bilincinden yoksun olan gerek işgalciler gerekse de işbirlikçi ihanetçi kesimler bir kez daha hayal kırklığı yaşamış ve Tayip Erdoğan öncülüğünde birbirine kenetlenen TC’nin tüm ırkçı ve şoven damarlarının oluşturduğu faşist blok özgürlük mücadelesi karşısında parça parça dökülmeye başlamıştır.

 

Beytüşşebap Devrimci Operasyonu’na fedai tarzda öncülük eden Helena, Xwinrêj, Tekoşer, Piling ve Dara yoldaşlarımız her zaman mücadelemize güç katacak, ruh verecek, yolumuzu aydınlatacak ve Botan’da direniş destanı yazan kahramanlar olarak anılacaklardır. Kahraman şehitlerimizin bize miras bıraktığı direniş bayrağını zirveye ulaştıracağımıza ve kahraman şehitlerimizin ideali olan Kürt halkını ve ezilen tüm halkları nihai özgürlüğüne kavuşturarak mücadelemizi zaferle taçlandıracağız.

 

Bu temelde kahraman şehit yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyor, şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve kahraman şehitlerimizin yolunda koşar adım mücadeleyi yükselterek zafere ulaşacağımızın sözünü veriyoruz.”