HPG gerillası Aksoy için mevlit verildi
HPG gerillası Aksoy için mevlit verildi
HPG gerillası Aksoy için mevlit verildi
Bingöl'ün Ilıcalar beldesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Mehmet Aksoy (Pılıng Bingöl) için mevlit verildi.
Bingöl'ün Ilıcalar beldesinde 9 Şubat 2012’de çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Mehmet Aksoy (Pılıng Bingöl) için Karlıova ilçesinin Çewliga Şemam (Kıraçtepe) köyünde mevlit verildi. BDP Bingöl il ve ilçe yöneticilerinin katıldığı mevlidin ardından HPG gerillası Aksoy'un mezarı ziyaret edildi. Mezarlıkta yapılan anmada konuşan BDP Karlıova İlçe Başkanı Halil Kala, barış, kardeşlik ve özgürlük için yaşamını yitirenlerin bıraktığı mücadeleyi devam ettireceklerini belirtti. Ardından konuşan MEYA-DER Bingöl Şube Başkanı Cengiz Turan, "9 Şubat 2012 tarihinde sekiz arkadaşıyla beraber direnerek şahadete ulaşan şehidimiz Mehmet Aksoy şahsında tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum ve mücadelelerine bağlılık sözü veriyoruz. Bölgesel ve küresel güçlerin ittifakıyla, 40 milyonluk bir halk gerçekliği olan Kürt halkının inkar politikasının devamı olarak bugünlere gelebildik. Son 30 yılda Kürt halkının vermiş olduğu mücadele sonunda bu inkar politikası kısmen tasfiye edilmiştir. Kürt halkı dünya sahnesindeki yerini almıştır. Tabi bu kazanımın temel etkeni şehitlerimizin vermiş olduğu mücadeledir. Bu temelde biz yurtseverlere düşecek görev, şehitlerimizin bize devretmiş olduğu bu özgürlük bayrağını gelecek nesillerimize aktarmak ve bu kazanımları kalıcı hale getirmektir" dedi.
Daha sonra anmada konuşan BDP Bingöl İl Eş Başkanı Halis Yurtsever ise, Kürt halkının diğer halklarla birlikte eşit bir şekilde müzakere masasında olmadığı sürece barışın sağlanamayacağını belirterek, şunları aktardı: "Bu şehidimizin mezarı başında AKP'nin tüm temsilcilerine ve Başbakan'a sesleniyorum; Kürtleri uyutmaya çalışmayın, Kürtleri uyutma dönemi çoktan geçti. Kürtler Lozan dönemindeki Kürtler değildir. Barış, Kürtlerin gerçek temsilcisi olan, BDP' nin ve Sayın Abdullah Öcalan'ın katılımıyla gerçekleşebilir."
HPG gerillası Aksoy'un babası Abdurrahim Aksoy ise, oğlunun bir yıl önce 8 arkadaşıyla birlikte yaşamını yitirdiğini söyleyerek, "Bu güne kadar dört mevlit verdim ve 11 tane kurban kestim. Bunları yaparken sadece oğlum için yapmadım oğlum ve sekiz yoldaşı adına hem kurban kestim hem de mevlit verdim. Bu şehidimize halkımız sevgiyle, saygıyla sahip çıktı. Buraya gelen tüm arkadaşlara teşekkür ederim" dedi.