İHD: Tahir Elçi'yi katlederek hak arayan herkesi tehdit ettiler!
İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Amed Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin polis tarafından katledilmesini ANF'ye değerlendirdi.
İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Amed Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin polis tarafından katledilmesini ANF'ye değerlendirdi.
İHD Genel Başkanı Türkdoğan, Tahir Elçi'nin katledilmesinin aynı zamanda 'büyük bir tehdit' anlamına geldiğine dikkat çekti.
İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Amed Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin polis tarafından katledilmesini ANF'ye değerlendirdi.
Türkdoğan, "Hepimiz çok üzgünüz. Arkadaşımızı, yoldaşımızı kaybettik" diyerek, şunları ifade etti:
"Tahir Elçi, barış mücadelesi veren iyi bir hukukçuydu. JİTEM, kont-gerilla ve devlet içerisindeki diğer çete yapılanmalarının işlediği suçlara karşı yıllarca araştırma yaptı; yargılanmalarını sağladığı davalar da oldu. Devlet içindeki çetelerin iyi bildiği bir insandı. En son düşüncesini paylaştığı için, PKK'nin 'terör örgütü' olmadığını söylediği için linç edilmeye kalkışıldı. Maalesef bu süreç bir silahlı saldırıyla son buldu."
'AKP'NİN YARATTIĞI ORTAMIN SONUCU'
Türkdoğan, Elçi'nin infaz edilmesini AKP'nin yarattığı şiddet ortamının sonucu olarak değerlendirerek, "Ülkeyi yönetenler aklını yitirmiş gibi şiddetin devam edeceğini söylüyor. JİTEM gitti de Esedullah Timi nasıl geldi? Bu çete yapılanmaları sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde sivilleri katlederken herkes sessiz. Dünya neden sessiz kalıyor" ifadelerini kullandı.
Elçi'nin katledildiği sırada İstanbul'da, Güney Afrika'daki çatışma ve çözüm sürecinin konuşulduğu bir toplantıda olduklarını aktaran Türkdoğan, "Tahir Elçi de davetliydi. Tam da bu olayları konuşurken aynısı bir arkadaşımızın daha başına geldi. Baro başkanına suikast olarak değerlendirmek gerekiyor" dedi.
'BÜYÜK TEHDİT!'
Türkdoğan, Elçi'nin katledilmesi ile 'korkutma', 'sindirme' ve 'tehdit' mesajı verildiğine vurgu yaparak, "Müzakere masası kurulacakken masayı devirip ülkeyi uçurumun kenarına getirenler bir daha düşünsün" diyerek AKP'yi uyardı.
İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, "Yıllarca faili meçhullerle mücadele eden arkadaşımızın başına bu olayın getirilmesi çok büyük tehdittir. Avukatlara, hak arayanlara dönük tehdittir. Ama bunu yapanlar bilmeli ki, hak savunucuları hiçbir zaman yılmadılar, mücadele ettiler. Hep korkutmak isteyenler kaybetti" diye konuştu.