İki gazeteciye bir aydır ağır tecrit sürüyor
Silivri 9 No'lu Cezaevi'nde tutulan Özgür Gündem Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Zana Bilir Kaya ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya'ya yönelik tecrit uygulaması devam ediyor.
Silivri 9 No'lu Cezaevi'nde tutulan Özgür Gündem Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Zana Bilir Kaya ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya'ya yönelik tecrit uygulaması devam ediyor.
22 Ağustos'ta tutuklanan iki gazeteciye ailelerinin getirdiği kitaplar, "Dışarıdan cezaevine kitap getirilmesi yasak" denilerek verilmiyor. Gazete olarak ise sadece Hürriyet gazetesinin verilebileceği idare tarafından söyleniyor. Kaya ve Kızılkaya'nın "Cumhuriyet, Evrensel ve Birgün gazetelerinin verilmesi" yönündeki talebi ise "O gazeteler bu cezaevine giremez" denilerek geri çevriliyor.
Gazete, dergi ve kitap yasağının yanı sıra, radyo ve TV yasağında da bir değişiklik yok.
Bugün cezaevine giderek kardeşi ile görüşen Musa Kaya, "Kardeşim Zana ile İnan Kızılkaya'nın tutulma koşullarında hiçbir değişiklik yok. Ağır tecrit sürüyor. Kamuoyundan destek bekliyorlar" dedi.
DURUŞMAYA GETİRİLİRKEN ÇIPLAK ARAMAYA MARUZ KALDI
Bir aydır ağır tecride maruz kalan gazetecilerden İnan Kızılkaya, önceki gün yargılandığı davada, ağır tecrit koşullarına dikkat çekmişti. Duruşma için adliyeye getirilirken çıplak aramaya maruz kalan gazeteci Kızılkaya, ağır tecridin son bulması için kamuoyundan duyarlılık istemişti.
Gazeteciler İnan Kızılkaya ve Zana Bilir Kaya, Özgür Gündem gazetesinin Taksim'deki binasına 16 Ağustos'ta düzenlenen polis baskınında gözaltına alınmışlar, 6 günlük gözaltının ardından 22 Ağustos'ta adliyeye çıkartılarak tutuklanmışlardı.