Irkçı saldırı protesto edildi: Atık kağıt işçisi Kürtler hedefte

Yenisahra’daki atık kağıt işçilerine yönelik ırkçı saldırı protesto edildi. İşçiler, "Kürtlere dönük bir provokasyon" dedi.

İstanbul Yenisahra’da bir çocuğun trafik kazası sonucunda hayatını kaybetmesinin ardından atık kağıt işçilerine yapılan ırkçı saldırı protesto edildi. HDP milletvekilleri Musa Piroğlu, Züleyha Gülüm'ün katıldığı eylemde, depoları yağmalanan ve kundaklanan işçiler de bulundu.

Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Başkanı Ali Mendillioğlu, bundan dört gün önce Selahattin isimli 15 yaşındaki bir gencin E-5 karayolu üzerinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmesi üzerinden mültecilerin hedef alındığına dikkat çekerek, "Sosyal medya hesaplarında bir parti lideri (Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ), Afgan gençlerin bir Türk gencini gasp ettiğini, kaçan gencin araç altında ezilerek hayatını kaybettiğini öne sürerek halkı sokağa çağırdı" dedi.

Mendillioğlu, "Selahattin kardeşimiz hayatını yitirdikten sonra sosyal medya ve diğer iletişim kanallarından örgütlenen bir güruh, Afganların yaşadığı gerekçesiyle kağıt depolarını bastılar. Kimlik kontrolü yapma cüretini bile kendilerinde gördüler ve kağıt işçi arkadaşlarımızı darp ettiler. Bir arkadaşımız bıçakla yaralandı, bazı depolarımız kundaklanırken, bazıları ise yağmalandı" diye belirtti.

Mendillioğlu, ırkçılara taviz vermeyeceklerini söyledi.

'KÜRTLERE YÖNELİK BİR PROVOKASYON!’

Açıklamanın ardından ANF’ye konuşan atık kağıt işçileri ise Kürt oldukları için hedef alındıklarına dikkat çekti. Saldırganların ırkçı sloganlarla kendilerine saldırdığını anlatan işçiler, “Olayın göçmenler üzerine çıktığı söyleniyor ama saldırı göçmenlere değil Kürtlere yönelik bir provokasyon. Geldikleri zaman attıkları sloganlardan beliydi. Burada zaten Afgan yok. Defalarca ikaz etmemize rağmen, ‘Çıkın, Kürtleri de istemiyoruz’ diyerek sopalarla, delici kesici aletlerle üzerimize saldırdılar. Arkadaşlarımızı yaralandılar, bizi çıkardılar, sonradan burayı kundakladılar, her şeyi yaktılar” dedi.

İşçiler, "Ölen çocuğu bahane ederek bize saldırıyorlar. Halbuki hayatını kaybeden çocuğun ailesi bizim bu olayla alakamız zaten olmadığını söylüyor” diye tepki gösterdi.

Kişisel eşyaları yağmalanan diğer bir işçi ise, artık çalışmanın değil canları kurtarmanın derdinde olduklarını vurgulayarak, "Sesimizin duyulmasını istiyoruz” dedi.