Son Dakika: PKK sonuç bildirisi açıklandı: PKK adıyla yürütülen çalışmalar sonlandırıldı

İsa Huso’yu binler son yolculuğuna uğurladı

İsa Huso’yu binler son yolculuğuna uğurladı

Bu sabah saatlerinde düzenlenen bombalı saldırı sonucunda yaşamını yitiren Kürt Yüksek Konseyi üyesi İsa Huso’yu binler son yolculuğuna uğurladı.

Binlerce kişi, İsa Huso için dini vecibelerin yerine getirildiği Qasima camiden alarak, mezarlığa doğru yola çıktı.

Huso’nun cenazesinin kaldırıldığı Qasimo cami, gün boyunca siyasi parti, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin ve bölge halkın akınına uğradı. Burada toplanan kitle dini vecibeleri yerine getirdikten sonra saat 17.15’de cenazeyi alarak yürüyüşe geçti.

“Şehid namirin”, “Îsa Huso namirin”, “Ey şehid xwina te li erde namine”  sloganlarıyla omuzlarda bir süre taşınan cenaze daha sonra arabaya bindirildi. Cenaze yüzlerce arabalık konvoyla mezarlığa doğru yola çıktı. Cenaze, konvoy eşliğinde Meyselune Mahallesi’ndeki Şehit Delil Saruxan mezarlığına getirildi. Cenaze Burada kitlesel törenle toprağa verildi.