İsviçre'de Türkiye'deki gelişmeler tartışıldı
İsviçre'nin St. Gallen kentinde, Türkiye ve Kürdistan'daki gelişmeler tartışıldı.
İsviçre'nin St. Gallen kentinde, Türkiye ve Kürdistan'daki gelişmeler tartışıldı.
İsviçre'nin St. Gallen kentinde, "Türkiye deki son durum, Türkiye'deki mültecilerin durumu, AKP politikaları, Kürdistan'daki gelişmeler" başlıklarıyla bir basın toplantısı düzenlendi.
Palace Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıyı, Syrich Guruppe, CABI, St. Gallen DEM-KURD, Frauenarhiv ve Politische Frauen Gruppe organize etti.
Türkiye'ye Eylül ayında giden Heyet Üyesi Gülşen Çelikkol, gözlemlerini aktardı. Çelikkol, mülteci kamplarının durumunun kötü olduğunu, devletin yardım etmediğini, yerel halkın belediyeler öncülüğünde mültecilere sahip çıktığını, bunu da devletin engellediğini söyledi. Çelikkol, Cizre'deki soykırımcı saldırılara ilişkin gözlemlerini de paylaştı.
'TÜRK DEVLETİ YAPTIRIMI HAK EDİYOR'
Gazeteci Andeas Fagatt ise Türk devleti ve DAİŞ'in Kürtlere dönük saldırılarına değindi. Fagatt, Türkiye'deki mevcut durumun 1980 yılındaki darbeden farklı olmadığını, Kürt sorununun çözümünde Türk devletinden umutlu olmadığını, uluslararası bir yaptırımın gerektiğini belirtti.
İkinci oturumda ise HDP'li Demir Çelik AKP politikaları ve Kürdistan'daki son gelişmeleri aktardı.