Jinên Tîrêjên Rojê askeri malzeme taşıyan aracı vurdu

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, İstanbul-Tekirdağ yolunda askeri malzeme taşıyan bir aracı hedef alarak imha ettiklerini bildirdi.

İnisiyatif yaptığı yazılı açıklamada, eylemi 15 Temmuz gerçekleştirdiklerini belirtti.

Açıklamada, TEM otoyolunda İstanbul’dan Tekirdağ istikametine giden ve askeri bir alana askeri malzeme taşıyan bir araca “sert müdahalede” bulunulduğu ifade edildi.

İnisiyatif, “Aracın, saat 15.25’te TEM otoyolu çıkışını bitirmesiyle iki birimimiz ortaklaşa hareket ederek iki koldan el yapımı patlayıcılarla ve ferdi silahlarla eylem düzenlemiştir. Askeri araca atılan el yapımı patlayıcılarla araçta bulunan askeri malzemeler ateş aldı ve araç alevler içinde kaldı” dedi.

Açıklamada, “Eylem başarıyla sonuçlandıktan sonra birimlerimiz alandan güvenli bir şekilde çekilmiştir. Faşist TC devleti ve yandaşları bilmelidir ki eylemlerimizi bir üst seviyeye yükseltip bu tarz ağır darbeler vurmaya devam edilecektir” denildi.

Açıklamada ayrıca “Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi olarak faşist TC devletinin Halklar Önderi Abdullah Öcalan şahsında uyguladığı tecride karşı ve dağlarda görkemli bir şekilde direnen gerillayı selamlamak için her yerde düşmanın ensesinde olmaya devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı.