Jinên Tîrêjên Rojê bir fabrika, 12 araç ve polis noktasını yaktı

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, 23 ve 24 Nisan tarihlerinde en az 12 araç ve bir fabrika ateşe verdiklerini ve bir polis kontrol noktasını hedef aldıklarını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, Türk devletinin 23 Nisan’da Metina, Zap ve Avaşin alanlarına yönelik başlattığı yeni işgal saldırılarına dikkat çekerek, “Bu işgal saldırılarına karşı bugünden itibaren Kürdistan ve Türkiye’nin dört bir yanında eylemlerimizi yükseltecek ve gerillanın yalnız olmadığını dost düşman herkese göstereceğiz” dedi.

Jinên Tîrêjên Rojê İnsitiyatifi, 23 ve 24 Nisan’da gerçekleştirdikleri eylemleri şöyle sıraladı:

"23 Nisan:

İstanbul Yeşilköy’de faşistlere ait 3 lüks araç birimlerimizce ateşe verilip kullanmaz hale getirilmiştir.

İstanbul Silivri’de Ülkü Ocakları’na bağlı 4 araç birimlerimizce ateşe verilip kullanmaz hale getirilmiştir. Eylem sonrası birimlerimiz güvenli bir şekilde bölgeden ayrılıp yerlerine çekilmişlerdir.

24 Nisan:

İstanbul Küçükçekmece’de AKP-MHP’li faşist ve tecavüzcü barbarlara ait 5 araç birimlerimizin öfkesiyle ateş topuna çevrilip kullanmaz hale gelmiştir.

Kocaeli Gebze’de AKP’li iş adamlarına ait bir beyaz eşya üretim fabrikası birimlerimiz tarafından ateşe verilip büyük çapta maddi zarara uğratılmış, fabrika kullanılmaz hale getirilmiştir.

İstanbul Büyükçekmece’de faşist TC polisine yönelik birimlerimiz eylem düzenlemiştir. Kontrol noktasına birimlerimiz el yapımı patlayıcılarla ve molotofkokteyli ile eylem gerçekleştirilen eylemde, araçlarda büyük hasar oluşmuş, bir polis yaralanmıştır.  Daha sonra panik içine giren polisler etrafa rastgele ateş açıp korku içinde kontrol noktasını terk etmişlerdir. Eylem sonrası birimlerimiz güvenli bir şekilde bölgeden ayrılıp yerlerine çekilmişlerdir."