Jinên Tîrêjên Rojê'den tecride karşı misilleme eylemleri

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve zindanlardaki diğer tutsaklara yönelik tecrit ve baskılara karşı bir dizi misilleme eyleminde bulundu.

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekerek, Türk devletinin Öcalan'ın öncülük ettiği mücadeleden korktuğu için tecrit uygulamasında bulunduğunu belirtti.

İnisiyatif, "Önder Apo'yu özgürlük mücadelesinden koparmak istiyorlar ancak böyle bir şey olmadı, olmayacak. Bugün cenga Heftanin şahsında PKK Kürdistan özgürlük mücadelesini yürütüyor ve başarıya ulaşacaktır. Ne ihanetçi Kürt çizgisi ne de faşist sistem bu mücadeleyi bitiremeyecek. Bizler de metropollerde yaşayan yurtsever gençler olarak her türlü ihanet, işbirlikçilik ve faşist devlet kurumlarına karşı eylem hamlemizi yükselterek devam ettireceğiz ve zindanlardaki yoldaşlarımızın, Önderliğimizin sesi ve direniş çığlığı olacağız" dedi.

Açıklamada İstanbul'da 1 ve 3 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen eylemler şöyle verildi:

"1 Eylül günü İstanbul Tuzla'da faşist AKP-MHP'lilere ait 2 araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

2 Eylül günü İstanbul Gebze'de faşist AKP'li bir işadamına fabrikaya birimlerimiz tarafından sabotaj eylemi düzenlendi eylem sonucunda fabrika tamamen imha olurken büyük çapta maddi zarara uğratıldı. Ayrıca şirkete ait 3 lüks araç da yakılarak imha edildi.

2 Eylül günü İstanbul Hadımköy'de AKP'li bir iş adamına ait üretim fabrikasına birimlerimiz eylem düzenledi. Eylem sonucunda fabrika tamamen imha oldu.

2 Eylül günü İstanbul Kartal'da AKP'ye hizmet eden işbirlikçilere ait 3 araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

3 Eylül günü İstanbul Gebze'de faşistlere ait 4 lüks araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

Yapılan bu eylemler Önder Apo başta olmak üzere zindanlardaki yoldaşlarımıza yönelik tecrit, baskı ve işkencelere misilleme olarak düzenlenmiştir."