Kadıköy’de belediye gaspı protestosu: 2 gözaltı

HDP’li belediyelerin gasp edilmesine karşı Kadıköy’de düzenlenmek istenen eyleme izin verilmemesine tepki gösteren HDP’li Piroğlu, “Ne saray ne sarayın emrindeki kişiler bize engel olamayacak. Susmayacağız teslim olmayacağız, diz çökmeyeceğiz” dedi.

HDP’li büyükşehir belediyelerinin gasp edilmesine karşı Kadıköy İskelesi Meydanı’nda yapılmak istenilen eyleme polis izin vermedi.

İki kişinin gözaltına alındığı eylemde, abluka altında halka seslenen HDP Milletvekilli Musa Piroğlu, “Ne saray ne sarayın emrindeki kişiler bize engel olamayacak. Susmayacağız teslim olmayacağız, diz çökmeyeceğiz” mesajını verdi.

İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

HDP Kadıköy İlçe Örgütü çağrısıyla İskele Meydanı’nda yapılmak istenilen eylem polis engeline takıldı. Eylem öncesi meydanı abluka altına alan polisler, HDP Milletvekilli Musa Piroğlu’nun etrafını sararak, meydana kimsenin yaklaşmasına izin vermedi.

Ablukaya tepki gösteren ve ismi öğrenilmeyen biri kadın biri erkek iki kişi gözaltına alındı. Etrafı sarılı bir biçimde Kadıköy halkına seslenen Piroğlu ise ablukaya, “Bu abluka sesimize size ulaştıramamamız içindir. Bu abluka tacizci ve tecavüze karşı isyan eden kadınlara, yaşam hakkını savunanlara karşı bir engeldir” diyerek tepki gösterdi.

PİROĞLU: SUSMAYACAĞIZ, DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ

Bugün buraya Amed, Van, Mardin büyükşehir belediyelerine yapılan irade gaspını protesto etmeye geldiklerini söyleyen Piroğlu, 31 Mart seçimleri sonrası sarayın emriyle İstanbul’da yapılan kayyum gaspının şimdi de Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinde devreye konulduğunu hatırlattı. “Bu saldırı Van’a, Mardin’e ve Amed’de değil; Kürtlerin iradesine bir saldırıdır” diyen Piroğlu, “Bu saldırı kimse konuşmasın saldırıdır, bu saldırı hakkımızı aramayalım saldırısıdır” diye konuştu.

Kayyum gaspını kabul etmeyeceklerinin altını çizen Piroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sonuna kadar barış, demokrasi ve özgürlük için direnmeye devam edeceğiz. Bu ablukayla, bu zulümle önümüzü kesemeyecekler. Bölgede zülüm yaparak İstanbul’un sesini kısamazsınız. Bizler bu ülkede irademizi sandığa yansıdık. Ne saray ne sarayın emrindeki kişiler buna engel olamayacak. Biz biliyoruz ki Mardin’e Van’a Amed’de kayyum atayanlar bu ülkeye kayyum atadılar. Susmayacağız teslim olmayacağız, diz çökmeyeceğiz.”