Kadın tutsak hücreye konuldu, işkence gördü

Kandıra Cezaevinde günlerdir hücrede tutulan Garibe Gezer, gardiyanlar tarafından işkence gördü.

Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi’nde kaldığı koğuşu ateşe verdiği gerekçesiyle Kocaeli Kandıra 1 Nolu F Tipi Kadın Kapalı Cezaevine sürgün edilen Garibe Gezer, 22 günlük hücre cezasının sona ermesine rağmen "yer olmadığı" iddiasıyla hücrede tutuluyor. Ailesi ile yaptığı haftalık telefon görüşmesinde hücrede tutulmasına tepki gösterdiği için cezaevi yönetiminin kendisi ile görüşme yapmak istediğini ancak reddettiğini belirten Gezer, bunun üzerine 10 gardiyan tarafından zorla götürülmek istendiğini aktardı. Zorla götürmeye direndiği için işkence gören Gezer, yerlerde sürüklendiğini söyledi. Gezer, Kolunu kaldırıp, hareket ettiremediğini ve vücudunda yaralar oluştuğunu dile getirdi.

 'BİLİNÇLİ OLARAK ADLİ TUTUKLULARI YERLEŞTİRDİLER'

Kaldığı hücrenin aralarına da adli tutukluların yerleştirildiğini kaydeden Gezer, adli tutukluların duvar üzerinden cam, şişe ve bardak attığını dile getirdi. Televizyonun yüksek sesle izlendiğini ve dinlemelerine izin verilmediğini belirten Gezer, idarenin bilinçli olarak adli tutukluları yerleştirdiğini söyledi.
Cezaevinde yaşananlara ilişkin kadın derneklerine gönderdikleri mektup ve dilekçelerine de el konulduğunu bildiren Gezer, İnsan Hakları Derneği (İHD) bünyesinde bir heyetin cezaevinde inceleme yapmasını istedi.