Kaftancıoğlu: O kaybetti, biz kazandık

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, hakkında verilen yaklaşık 10 yıl hapis cezası ardından adliye önünde yaptığı açıklamada, Saray vesayetinin demokrasi önünde engel olduğunu söyledi ve “O kaybetti, biz kazandık” dedi.

Kaftancıoğlu, hakkında 9 yıl 8 ay ve 20 gün hapis cezasının verildiği İstanbul Adliyesi önünde bir açıklama yaptı.

CHP’nin 80 il başkanı, milletvekilleri, PM üyeleri ile yüzlerce kişi katıldı.

MÜCADELE YENİ BAŞLIYOR

Kaftancıoğlu, kitleye hitaben “Zulmedenlerin adaleti yok edenlerin gözlerine kulaklarına bizim bir olduğumuzu, ayrılmayacağımızı haykırdınız. Saatlerce burada bekliyor olmanızdan gerçekten üzgünüm” dedi.

“Bir düşünün bu ülkede uzun zamandır herhangi bir mahkeme hakkında konuşurken yasalardan konuşabiliyor muyuz?” diye soran Kaftancıoğlu, şunları ekledi: “Mahkemeler siyasi iktidarın keyfine göre düzenleniyorsa davalar sadece formalitedir. Bu ülkede mahkeme kararı kanunlara göre düzenlenmiyor. Yaşanan hiç bir şey tesadüf değildir. Bu saray vesayetidir. Saray vesayeti demokrasi önünde engeldir. Medyayı tekelleştiren seçilmişleri ezemeye çalışan vesayetçi iktidara karşı mücadelemiz daha yeni başlıyor.”

CEZA İLE KORKUTACAKLARINI SANIYORLAR

Kaftancıoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Bunlar sanıyorlar ki, baskı yaptıkça, ceza verdikçe korkacağız. Onlar sanıyorlar ki kayyumlarla hakları gasp edilenler korkacak, susacak. Saray vesayeti son bulana kadar korkmayacağız. Birlikte mücadele etmekten geri durmayacağız. İşte bu nedenlerle bu dava da İstanbul’u yeniden halka vermek için yola çıkan bir başkanı cezalandırma davasıydı. Ama tekrar ediyorum o kaybetti, biz kazandık” diye konuştu.

“BİZİM BİR HAYALİMİZ VAR”

Yeni bir mevsime girildiğini belirterek bunun ayrımsız bir mevsim olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu, şöyle konuştu: “Ayrımsız biz mevsim başladı. Bu mevsimde yeni bizler, bizim gibiler olacak. Bizim bir hayalimiz var, bağımsız ve demokratik bir ülkede eşit ve kardeşçe yaşamak istiyoruz. Hayallerimden de düşüncelerimden de asla vazgeçmeyeceğim. Bugün buraya gelen ya da sesimize kulak veren her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

Geçen duruşmada okuduğu şiirin, mahkeme tarafından cezayı arttırıcı unsur sayıldığına dikkat çeken Kaftancıoğlu, “Şiirler güzeldir. Şiirler insanları güzelleştirir. Biz şiirlerimize devam ettikçe onların yaptığı sadece şiirleri cezalandırmak olur” diye konuştu.

Kaftancıoğlu konuşmasının ardından Nazım Hikmet’in “Hapiste Yatacak Olana Bazı Öğütler” şiirinden bir kesit okudu.