Karadenizlilerden HDP'ye yoğun ilgi

HDP heyeti, Artvin’deki “İş ve Aş Buluşmaları” programını tamamladı. Heyet, horonlarla uğurlandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Amed, Van, İzmir ve Mersin’in ardından Artvin'deki "İş ve Aş Buluşmaları" programını tamamladı. HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Milletvekili Erol Katırcıoğlu ve parti yöneticilerinden oluşan heyetin sabah saatlerinde başlayan ziyaretleri, Kemalpaşa Kadın Savunma Ağı, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) ve esnaf ziyaretiyle son buldu.

KADIN ÇAY ÜRETİCİLERİNDEN ÇAYKUR'A TEPKİ

Heyetin öğleden sonraki ilk durağı Kemalpaşa Kadın Savunma Ağı oldu. Söz konusu ziyarette kadın çay üreticilerinin sorunları dinlendi. Kadınlardan Canan Özkan, ürettikleri çayı özel sektöre satmak zorunda kaldıklarını aktardı. ÇAYKUR’un önceden kota ve kontenjan uygulaması yapmadığını anımsatan Özkan, “ÇAYKUR şimdi özel sektörü teşvik etmek için kapasite artırımına girmeyip, kota uygulamasına gitti. Bizim de çayımız elimizde kalıyor. Medyada 'ÇAYKUR zarar etti' diye gösterildi. Hem yerelden çay almıyorlar hem de ithal çay alıyorlar” dedi. ÇAYKUR’un işçi alımlarında erkekleri tercih ettiğine dikkati çeken diğer kadınlar ise, kendilerine engel çıkarıldığını kaydetti. 

EĞİTİMCİLERE ZİYARET

Heyet daha sonra Eğitim Sen Kemalpaşa Temsilciliği'nde kamu ve özel sektör işçileri ile bir araya geldi. Uzaktan eğitimde yaşanan sıkıntıların konuşulduğu ziyarette örgütlenmenin önemine vurgu yapıldı. Belediye işçilerinin de katıldığı görüşmede, işçilerin geçinemediği ifade edildi. 

ESNAF HDP'YE DERDİNİ ANLATTI

Heyet son olarak Kemalpaşa esnafını ziyaret etti. Ziyarette öne çıkan başlıklardan birisi Sarp Sınır Kapısı'nın kapalı olması oldu. Kapıların kapalı olmasından dolayı ekonomik sıkıntı yaşadıklarını dile getiren esnaflar, kapıların açılmasıyla nefes alabileceklerini söyledi. Esnaf ziyaretlerini Kemalpaşa Meydanı'nda noktalayan heyet, burada da tulum ve horonlarla karşılandı. Çevredekilerin yoğun ilgi gösterdiği heyet, kent sakinlerinin sorunlarını dinledi.

'YOLSUZLUK BİTERSE HERKESE İŞ VE EKMEK VAR'

Burada konuşan HDP'li Garo Paylan, “Barış düşüncesinin Türkiye yönetiminde olmasını istiyoruz. Kutuplaştırıcı anlayışlara artık bir son vermek istiyoruz. Hepimiz bu ülkenin onurlu vatandaşlarıyız. Bu ülkede herkese iş ve aş var. Ben vekil olmadan önce Ankara’da çok büyük yolsuzluk var, derlerdi. 'Abartılıyor’ derdim. Ankara’daki yolsuzluğu bitirirsek, herkese iş ve ekmek var. Ama önce toplumsal barışı sağlamamız lazım” dedi. 

'HDP HALKTIR'

HDP’nin kapatılma davasına ilişkin bir soruya da yanıt veren Paylan, “HDP halktır, haktır. Halk burada. Halkı kapatamayacaklarına göre HDP’yi de kapatamazlar. Onlar zulümlerine devam etsinler. Halkımız ile beraberiz. Halkın sorunlarını dinliyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar bu özgürlük düşüncesi bir şekilde yoluna devam edecek. Bize her saldırdıklarında büyüdük. Bu saldırıdan da büyüyerek çıkacağız. Çünkü halkın arkamızda olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

Karadeniz'deki "İş ve Aş Buluşmaları"nı tamamlayan HDP'li heyet bir süre sonra kentten ayrılacak. Heyetin önümüzdeki günlerde gözlemlerini raporlaştırarak, Meclis’e sunması bekleniyor.