Karayazı Ýlçesinde yapılan baskınlarda gözaltına alınan 9 kişiden 6sı tutuklandı. Bir kişi de adliye önünde beklerken gözaltına alınarak tutuklandı.
Karayazı ilçesinde Ýlçe Emniyet Müdürlüðüne baðlı polislerle, Ýlçe Jandarma Komutanlıðına baðlı jandarmaların ortaklaşa düzenlediði eş zamanlı baskınlar sonucu gözaltına alınan ve Erzurumda Cuma günü savcılıða çıkarılan 9 kişinin ifade işlemleri sabah saatlerine kadar devam etti.
Savcılıkta ifadesi alınan 3 kişi serbest bırakılırken, Yılmaz Ütsek, Saim Genç, Ýbrahim Keraz, Reis Kaya, Ayhan Kırtıl, Erhan Karakaya ise tutuklama talebiyle Aðır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliðine sevk edildi. Sevk edilen 6 kişi, Örgüt üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan Memduh Keşka isimli bir kişi ise, Erzurum Adliyesi önünde beklediði sırada gözaltına alındı. Keşka, hakkında açılan davanın Yargıtayda onanması üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi.