Suruç esnafı Şenyaşarlar için kepenk açmadı

Urfa’da 2018 yılında katledilen Hacı Esvet ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar, 4 yıl aradan sonra ilk defa katledildikleri iş yerinde anıldı. Suruç esnafı, yaşanan adaletsizliğe karşı kepenk açmadı

Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları, seçim çalışmaları sırasında Şenyaşar ailesinin işyerini ziyaret ettiği sırada saldırıda bulunmuştu.

Saldırıda Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. AKP'li Yıldız'ın yakınları, ağır yaralı Celal ve Adil Şenyaşar ile hastaneye çocuklarını ziyarete giden baba Hacı Esvet Şenyaşar, eşi Emine Şenyaşar’ın gözleri önünde linç edilerek vahşice katledilmişlerdi.

Katliamın 4’üncü yıl dönümünde Hacı Esvet ve oğulları Adil ile Celal Şenyaşar için ilk defa amma etkinliği düzenleniyor.

İlk anma etkinliği katliamın gerçekleştiği Suruç ilçesi “Bir Milyoncular Çarşısı”nda bulunan Şenyaşar ailesinin fertlerinin katledildiği iş yeri önünde gerçekleşti.

463 gündür adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar ve saldırıdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar, nöbet alanı olan Urfa Adliyesi önüne geçmeden önce, katledilen aile bireyleri için işyerine üç karanfil bıraktı.

Suruç çarşısındaki esnaf da adaletin sağlanmamasına tepki olarak iş kepenk açmadı.

İşyeri önünde konuşan Ferit Şenyaşar, “30 yıldır işlettiğimiz iş yerinde 3 insanımız 14 Haziran 2018 tarihinde katledildi. İş yerinde saldırıya uğradık, Suruç Devlet Hastanesi’nde ise katliama uğradık” diye hatırlattı.

Şenyaşar, “Olay üzerinden 4 yıl geçti, hala bu dava aydınlatılmış değil. Biz bu davada kurban seçildik. Acımız ilk gün olduğu gibi taze. Biz burada kurban seçildik. Bütün Suruç halkı bu olayı çok iyi biliyor. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen Suruç halkı bu olayı unutmadığını gösteriyor. Bugün mezarlık anması olacak, çarşıda esnaf kepenk açmayarak tepkilerini demokratik olarak gösteriyor. Bize yapılanın bütün halka yapıldığını söylüyorlar” diye ekledi.  

Şenyaşar ailesi fertleri 4 yıl aradan sonra ilk defa Suruç ilçesi Belediye Mezarlığı’nda bulunan mezarları başında da kitlesel olarak anılacak.

Anma ardından 9 Mart 2021 tarihinde Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti, demokratik kitle örgütü, siyasi parti temsilcileri ve insan hakları savunucularının katılımı ile kitlesel olarak tutulacak.