Katliama karşı yarın Paris’te buluşalım!
Katliama karşı yarın Paris’te buluşalım!
Katliama karşı yarın Paris’te buluşalım!
Paris Katliamı‘nın yıldönümü yarın yapılacak yürüyüşle protesto edilecek. Yürüyüş Tertip Komitesi, Avrupa’da yaşayan bütün Kürtleri ve dostlarını Paris’e çağırdı.
PKK’nin kurucularından Sakine Cansız (Sara) KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbîn) Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in (Ronahî) katledilmesinin yıldönümü vesilesiyle Avrupa’da yaşayan Kürtler, Paris’te protesto yürüyüşü yapacak. “Suskunluğunuz Suçluluğunuzdandır“ sloganıyla yapılacak eylemde “ 2 yıl önce 3 Kürt kadını Sara, Rojbîn ve Ronahî bugün ise Charlie Hebdo…“ pankartı altında yürünecek. Yürüyüş Tertip Komitesi adına yapılan açıklamada, Avrupa’da yaşayan Kürt ve dostları yürüyüşe çağırdı.
‘PARİS’TE HESAP SORALIM’
10 Ocak’ta Fransa Demokratik Kürt Konseyi Merkezi tarafından organize edilecek yürüyüş, saat:12:00’de Gare Du Nord’un önünde başlayacak. Yürüyüş Tertip Komitesi tarafından yapılan açıklamada, “Bundan 2 yıl önce Paris’te hunharca katledilen 3 Kürt kadınının ölüm yıldönümlerinde Avrupa’da bulunan tüm Kürtleri ve dostlarını yapacağımız yürüyüş ve mitinge katılmaya çağırıyoruz” denildi.
Açıklamada devamla şunlara dikkat çekildi:” Vahşice gerçekleştirilen katliamın hesabını sorma, adaletin ve hakikatın gerçek anlamda yerine getirme, hiç bir Kürdün işe gitmeyerek, Fransa’da adalet arayışında zalimlerden hesap sorma çağrısında bulunuyoruz. Bunun için 10 Ocak’ta Paris sokaklarında ‘adalet istiyoruz’ sloganıyla haykırmalı, gerçek adalet ve hakikatın ne olduğunu, birbirleriyle uzlaşan, Kürtlerin kadını üzerinde hesap yapan, cansız bedenleri üzerinde rant yapan uluslararası güçlere ve tetik çeken, çektiren devletlere gösterelim.”