Kaya, din alimleriyle buluştu: AKP-MHP iktidarı yıkılacak

HDP Milletvekili Hüda Kaya, din alimleriyle buluştu. Kaya, AKP-MHP iktidarı için "Güçlenirsek yıkılacaklar" dedi, kararsız seçmenlerle buluşmanın önemine değindi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, “Demokrasi Buluşmaları” kapsamında 27 Temmuz’da Gündoğdu Meydanı’nda düzenleyeceği forum için din alimleriyle kahvaltıda bir araya geldi. HDP milletvekili Hüda Kaya’nın katıldığı toplantıda çok sayıda din alimi bulundu.

'GÜÇLENİRSEK YIKILACAKLAR'

HDP Meclis Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Mahfuz Güleryüz'ün, "Demokrasi Buluşması” programına ilişkin bilgilendirmesinin ardından HDP Milletvekili Hüda Kaya söz aldı.
Kaya, şöyle konuştu: “Kötülerin gücü yaşamaya devam ediyor. Musallat olan bu iktidar kanımızı emiyor. Her gün gözlerimizi zulme açıyorsak, bizlerin beceriksizliğindendir. Kötülerin çırpındığı kadar iyiler de çalışıp çırpınmalı. Onlar sallantıdalar, çöküşün dibine doğru gidiyorlar. Dünyaya ‘biz güçlüyüz’ ahkâmı kesiyorlar, bu onların gücünden değil, bir kâğıttan gemi gibiler. Bizim nefesimiz güçlenirse yıkılacaklar. Aynayı kendimize çevirmemiz gerekiyor. Nerede eksik kaldığımızı görmeliyiz. On binlerce insanımız zindanlarda, on binlerce insanımız katledildi. En ağır bedelleri öderken, neden zalimlerin iktidarının hayatta kaldığını anlamalıyız. Kötülüğün iktidarı çok örgütlü çalışıyor. Bizler de kötülüğe karşı, iyiliğin gücünü örgütlemeliyiz."

'DİN ALİMLERİNİN KADIN VE EKOLOJİ BİLİNCİ OLMALI'

Kayta, din alimlerinin kadın ve ekoloji bilincine sahip olması gerektiğini, tarihte şehir kuran tek kadının Hacer olduğunu ve oranın da Mekke olduğunu söyledi. “Hacca giden Hacer’in direnişinin ayak izlerinden geçmezse, haccı kabul olmaz” diyen Kaya,  “Her yıl Hacca 4 milyon insanın gidiyor. Döndüğünde kadının sözünü kesiyor, şiddet uyguluyor, eşit görmüyorsa Haccın özünü almamış demektir” diye ekledi.

'KARARSIZLARLA BULUŞMALIYIZ'

Türkiye’de kararsızların oranının muhalefetin oylarını aştığını vurgulayan Kaya, şöyle devam etti:
"Kararsızlarla buluşmalıyız. İlk defa sandığa gidecek 7 milyon gence ulaşmalıyız. Seküler yapılardan, AKP’den umutsuz olan işçiler, emekçiler, KHK’liler hayattan koparılan binlerce insan, her gün ölümle cebelleşen kadınlarla buluşmalıyız. Bizlerin becerileri tüm bu çevreleri karşılayabilmeli. Bizlerin iktidarımızı kuracağımız her aşamaya kendimizi nitelik olarak hazırlamalıyız. Özümüzle, sözümüzle, pratiğimizle kuracağımız dünya ile iyiliği, barışı, adaleti, özgürlüğü örgütlü ve güçlü bir yaşamı kurabiliriz."
“Bu kadar yanan halk varken bu ülkede neden bu halkı kucaklayamıyoruz” diyen Kaya, son olarak şunları söyledi: “HDP'nin ‘İnsanlık projesi’nin politik dilden, sözden öte insan olmayı başarmaktır. Saray'ın şatafatına bakmayın bir mumluk, bir nefeslik sonları var. Kötülüğün, yalanın sonu budur.”

Kaya'nın ardından din alimleri söz aldı.