Kayapınar'da kayyumdan 40 milyon TL'lik yolsuzluk!

HDP’li Kayapınar Belediyesi, kayyum döneminde sözleşme bedeli 40 milyon TL’nin üzerinde olan bir ihalede "usulsüzlük" tespit etti. Belediye, suç duyurusunda bulundu.

Kayapınar Belediyesi yönetimi, kayyum dönemindeki işlemlere dair başlatılan incelemelerde, sözleşme bedeli 40.394.356,00 TL olan “Kilitli Parke Taşı ve Kaldırım Yapım İşi” ihalesinde usulsüzlük yapıldığını saptadı.

SUÇ DUYURUSU

Bu tespit doğrultusunda usulsüz işlemlere katılan 22 personel hakkında idari disiplin soruşturması başlatılıp, yine “ihaleye fesat karıştırmak” ve “görevi kötüye kullanmak” suçlarından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Belediye tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "31 Mart yerel seçimlerinden sonra görevi devraldığımız Kayapınar Belediyesinde kayyım dönemine ait birçok usule aykırı işlem yapıldığına dair duyumlar alınması üzerine belediye yönetimimizce bu işlemlere ilişkin inceleme başlatılmıştır" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Bu kapsamda 2017 yılında yapılan ve 2019 yılında kesin kabul aşamasına gelen sözleşme bedeli 40.394.356,00 TL olan 'Kilitli Parke Taşı ve Kaldırım Yapım İşi' ihalesinin çeşitli aşamalarında gerçekleştirilmiş usulsüz işlemlerde dahli olan 22 personel hakkında idari disiplin soruşturmasına esas olmak üzere muhakkik atanmış, söz konusu personel hakkında ihaleye fesat karıştırmak ve görevi kötüye kullanmak suçlarından dolayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca soruşturmanın selameti açısından ilgili personeller açığa alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur…”