Kaymakamlığa çağrılan EHP üyesine ajanlık teklifi

EHP, Beyoğlu Kaymakamlığı’na çağrılan bir üyelerine ajanlık teklif edildiğini duyurdu.

Emekçi Hareket Partisi (EHP) Merkez Komitesi, Beyoğlu Kaymakamlığı’na çağrılan bir üyelerine kendini istihbarat elemanı olarak tanıtan iki şahıs tarafından para karşılığında ajanlık teklif edildiğini duyurdu.

Muhalefete yönelik iktidar baskısı hız kesmeden sürüyor. Mücadeleyi sekteye uğratmak ve korku salmak için her türlü yönteme başvuran iktidar, hapsedemediği ve susturamadığı muhalefet partilerinin üyelerini, ajanlık dayatması yaparak sindirmeye çalışıyor. EHP Merkez Komitesi, Beyoğlu Kaymakamlığı’na çağrılan bir üyelerine kendini istihbarat elemanı olarak tanıtan iki şahıs tarafından para karşılığında ajanlık teklif edildiğini duyurdu.

'YARDIM ÇIKTI' BAHANESİYLE ÇAĞRILDILAR

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan EHP Merkez Komitesi, üyelerinin cep telefonundan aranarak, “Kaymakamlıktan sizin için yardım çıktı” bahanesiyle çağrıldığı İstanbul Beyoğlu Kaymakamlığı’nda iki kişi tarafından binadan çıkarılarak konuşmak üzere başka bir alana götürüldüğünü, orada da kendini “istihbarattan” olarak tanıtan iki şahıs tarafından da para karşılığı ajanlık teklifinde bulunduğunu belirtti.

Üyelerinin, parti hakkında bilgi almak isteyen bu iki şahıs tarafından tehdit edildiğini duyuran EHP, “Hukukun iktidar tarafından tanınmadığı bir ülkede, bu yaşanan durum yönetenler için sıradan bir işleyiş olabilir. İki şahsın bir devrimci parti üyesine ajanlık teklif etmesi hiçbir hukuka uygun olarak anlatılamaz” açıklamasında bulundu.

EHP, “Devrim mücadelesinin her neferi, bu kıtipiyoz teklifleri ayağının altında ezmesini bilir” dedi.