Kayyum atadığı müdür hakkında zorla getirilme kararı

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde kayyum tarafından müdür yapılan polis memuru Ercan Uysaler’in “fuhuştan” yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Uysaler katılmadı, hakkında zorla getirilme kararı verildi.

Ercan Uysalar, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne tekrar kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman tarafından, önceki kayyumluğu döneminde belediyenin iştiraki olan Kent A.Ş.'nin başına getirilmişti.

Uysaler’in kadın çalışan D.S.’yi fuhuşa zorlamasına ilişkin hakkında açılan davanın ilk duruşması bu Perşembe günü görüldü.

Fuhuşa zorlama, Türk hukukunda "basit cinsel saldırı" suçlamasına dönüşerek, yargılama konusu oldu.

Uysaler’in tutuksuz yargılandığı Mardin 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesi yoğun polisiye tedbirler alındı.

Duruşmaya sanık Uysaler ve mağdur D.S. katılmadı. Duruşmayı çok sayıda kadın avukatlar ile Şahmaran Kadın Platformu üyeleri takip etti.

Açılan dava kamu davası olmasına rağmen mağdur D.S.yi savunan herhangi bir avukatın olmaması dikkat çekti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da davaya müdahil olmayarak, avukat göndermedi.

Sanık Uysaler hakkında zorla getirilme kararı çıkaran mahkeme, sanık müdafiye savunma için süre verilmesini kararlaştırarak bir sonraki duruşmayı 9 Ocak 2020'a erteledi.

Kent A.Ş.'ye müdür olarak atanan Uysaler’ın kadın çalışan D.S.'yi fuhuşa zorladığı ortaya çıkmıştı. D.S.'nin şikayeti üzerine soruşturma başlatılsa da, Uysaler hem emniyetteki hem de belediyedeki görevine devam etmişti.

Bu olay, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından belediyenin HDP’ye geçmesi ile birlikte ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine HDP yönetimi Uysaler’in işine son vermişti.