KBDH/HBDH: Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü Ortadoğu için dönüm noktası olacaktır

KBDH ve HBDH, uluslararası komploya karşı açıklamalar yaparak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün Ortadoğu halkları için bir dönüm noktası olacağını söyledi.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Konsey Üyesi Hevi Sarya ve Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yürütme Konseyi Üyesi Tekin Yoldaş, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplonun yıl dönümü vesilesiyle tüm dijital medya platformlarında “Özgürlük Kazanacaktır” hashtag’iyle bugün başlatılacak kampanyaya görüntülü video ile katılarak destek verdi.

KBDH'nin "Yoldaşlık ve Önderlik özellikleriyle önemli bir tarihsel kişilik olan Abdullah Öcalan yoldaşı buradan saygı ve sevgiyle selamlıyoruz" diyen Hevi Sarya şunları ifade etti:

"Türk burjuva devleti gerici bölge devletleri ve uluslararası emperyalist güçler tarafından bir özel savaş operasyonuyla esir alınışının üzerinden tam yirmi iki yıl geçti. Mücadelenin farklı alanlarında, farklı cephelerinde ortak bir davanın yürütücüsü olmak bizim için bir onurdur. Kendisinin tabiriyle, anlamlı yoldaşlık ölçümüz bu topraklarda sömürgeciliği, faşizmi, erkeği egemenliğini ve kapitalizmi yıkmak, özgür Türkiye ve özgür Kürdistan'ı kurmaktır. Şehitlerimize bağlılığın, devrimci tutsaklara bağlılığın ölçüsü bizim açımızdan budur. Tecridi yıkacağız. Bu işkence sistemini yıkacağız!

Sayın Abdullah Öcalan'ı ve tüm devrimci tutsakları özgürlüğüne kavuşturacağız. Buradan son olarak şunu ifade etmek istiyoruz: Faşizmi yıkacağız, erkek egemenliğini yıkacağız ve özgürlüğümüzü kazanacağız!"

'ABDULLAH ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTASI OLACAK'

HBDH adına açıklama yapan Tekin Yoldaş ise şu mesajları verdi:

"9 Ekim 1998'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, uluslararası emperyalist güçlerin verdiği destekle Suriye'den çıkmak zorunda bırakıldı. Bu aslında ona karşı 15 Şubat 1999'a uzanan tutsaklık sürecinin başlangıcı oldu.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlük mücadelesini destekliyoruz. Onun özgürlüğünü kazanması Ortadoğu halkları ve Kürt halkının özgürlük mücadelesi açısından önemli bir dönüm noktası olacaktır. Bugün İmralı Cezaevi'nde yirmi üç yıldır devam eden ağır tecrit koşullarında faşist Türk devletinin görüşme hakkını, insan haklarını yok saydığı bir konseptle Abdullah Öcalan'ın tecridi devam etmektedir. Buna karşı tecridin kaldırılması, özgürlüğünü kazanması mücadelesini desteklemektedir. Bugün Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin devam etmesini aslında toplumun genelinde; Türkiye işçileri, emekçileri, ezilenleri, kadınları, gençleri üzerindeki tecritle beraber düşünmek gerekiyor. Bu açıdan Türkiye'nin demokratikleşmesi ve özgürleşmesi mücadelesi doğrudan Türkiye devrim güçlerinin ortak mücadelesinin hedeflerindendir. Bu açıdan tecridin kaldırılması ve özgürlüğün kazanılması aynı zamanda Türkiye işçi sınıfı, emekçileri, ezilenlerinin özgürlük mücadelesi açısından önemli bir parçası olacaktır. Bugün Türkiye ve Kürdistan topraklarında gelişen Birleşik Devrim Mücadelesi Abdullah Öcalan başta olmak üzere bütün siyasi tutsakları özgürleştirmek, onların üzerindeki tecrit duvarını kırmak ve faşizmi yıkma mücadelesiyle birleşmektedir."