KBDH tatil beldelerine elektrik veren trafoyu hedef aldı

KBDH Beritan Nurhak Çiya Milisleri, Bodrum’da tatil beldelerine elektrik veren trafoya sabotaj eylemi düzenlediklerini bildirdi.

KHBD Beritan Nurhak Çiya Milisleri yaptığı yazılı açıklamada, 29 Haziran günü Bodrum’un Güvercinlik ve Adabükü tatil beldesine elektrik veren trafoya sabotaj düzenlediklerini belirtti. 

“Bakur Kürdistan’da işgalci ordunun gerilla alanlarına karşı başlattığı geniş çaplı askeri operasyonlara karşı misilleme” olarak bu eylemi gerçekleştirdiklerini belirten KBDH milisleri, “Patlama sonucu trafo tamamen kullanılamaz hale gelirken beldeye uzun bir süre elektrik verilmedi” dedi. 

Açıklamada, “Bakur’da genişletilerek devam eden askeri operasyonlar sonuçsuz kalacaktır. Gerilla direnişini büyütecektir. Milislerimiz bu işgal ve imha saldırıları karşısında sessiz kalmayarak her an faşist düşmanın ve destekçilerinin kabusuna dönüşecek, en güvende oldukları yerde aydınlığı karanlığı çevirmenin çabası içinde olacak, Türkiye metropollerini ateş topuna çevirecektir” diye uyardı. 

KBDH milisleri “Gençler başta olmak üzere halkımız hem operasyon bölgelerine gitmeli hem de şehitlerine sahip çıkmalıdır. AKP-MHP faşist rejimi ve onun bu kirli savaşına ortak olan herkes bu saldırıların hesabını misliyle ödeyecek. Tüm gençlere devrimcilere çağrımızdır; Gün gerillayı ve direnişini büyütmenin faşizme karşı birleşik mücadelenin çelik iradesini ortaya koyma zamanıdır” dedi.