KCK, Hristiyan aleminin Noel’ini kutladı

KCK-Halklar ve İnançlar Komitesi, Hristiyan aleminin Noel bayramını yazılı bir mesajla kutladı.

KCK-Halklar ve İnançlar Komitesi, “Hristiyan aleminin Noel bayramını kutluyoruz. Miladi 2020 yılının tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyoruz. Halklarımızın yeni miladi yılda demokratik mücadelelerini daha güçlü ve sonuç alıcı tarzda yükselteceğine inanıyoruz” dedi.

Mesajda devamla şu ifadeler yer aldı: “Hristiyanlığın doğup insanlığa yayıldığı Ortadoğu, miladi 2020 yılına da savaş ve katliamlar içinde girmektedir. Bu savaşta bir kesim milliyetçiler ilk çağrısı selam ve selamet olan İslam dinini istismar ederek, Ortadoğu Hristiyan halkları hedeflemektedir. Bu savaşta Osmanlıdan beri katliamcılık yaparak varlığını sürdüren Türk egemenleri, çeteleriyle birlikte en çok Kürdistanlılara saldırmaktadır. Liderliğini Erdoğan'ın yaptığı Türk dinci milliyetçi rejimi halklarımızın tarihsel inanç ve kültür değerlerini yok etmek istemektedir. 2020 yılında da süreceği görülen bu saldırganlığa karşı halklarımızı öz savunma mücadelelerini yükseltmeye çağırıyoruz.

2019 yılında Türk soykırım rejiminin saldırılarından ötürü en çok da Serêkani ve Gre Spî’deki halklarımız büyük zorluklar ve acılar yaşadı. Türk soykırım rejimi başta kuzey doğu Suriye'deki Hristiyan halklara olmak üzere bölgemizdeki tüm halklara büyük bir tehlike olmaya devam ediyor. AKP-MHP iktidarındaki Türk soykırım rejimi, 2019 yılının ekim ayında Suriye Mili Ordusu adı takarak gizlemeye çalıştığı selefi cihadist çetelerle yeni bir katliam başlatmıştır. Bu katliamlarını 2020’de de devam etmek istemektedir. Kuzey doğu Suriye topraklarında yaşayan Süryani ve Ermeni halklar başta olmak üzere tüm halklarımızı hedefleyen dinci milliyetçi Türk faşist rejimi, halklarımızın bayram sevincine en büyük düşman ve tehdit olmayı sürdürmektedir. Sadece Hristiyan inancına değil Êzdîlere, Alevilere ve demokratik Müslümanlara düşman olan bu iktidar, her gün yeni bir halkı ve coğrafyayı tehdit etmektedir. Böylece bir kez daha halkların ve inançların soykırımında sınır tanımayacağını göstermiş olmaktadır. Bu karakterdeki bir soykırımcı faşist saldırganlık karşısında esas alınacak en doğru tutum halkların ve inançların demokratik ulus çizgisinde birliklerini sağlamlaştırıp güçlendirmesi olacaktır.

Bu yılki Noel bayramının halklarımızın demokratik ulus çizgisinde sürdürdükleri mücadelelerini yükseltecekleri, birlik ve kardeşliklerini daha da güçlendirecekleri bir yıla vesile olmasını diliyoruz. Kuzey doğu Suriye'de yaşayan her inançtan halkların kendi öz değerlerini temel alarak böyle bir mücadeleye öncülük edeceklerine inanıyoruz. Bu inanç ve düşünce ile başta topraklarını ve yaşam alanlarını savunan kuzey doğu Suriye ve Rojava’daki Süryani, Ermeni halklarımız olmak üzere tüm Hristiyan aleminin Noel bayramını kutluyoruz. 2020 miladi yıllının insanlık vicdanı ve ahlakının kabul etmediği tüm kötülüklerin son bulacağı bir yıl olmasını temenni ediyor, demokratik ulus mücadelesinin büyük zafer yılı olmasını diliyoruz.”