Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Ev hapsini tanımayarak Newroz'a gittiler

Kendi iradeleriyle ev hapislerini sonlandıran Pınar Türk ve Ulaş Bedir Çelik, Newroz'u kutlamak için Yenikapı Meydanı'na gitti.

Ev hapsinde tutulan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Yöneticisi Pınar Türk ve Ulaş Bedir Çelik, kendi iradeleriyle ev hapislerini sonlandırarak Newroz ateşini yakmak için Yenikapı Miting Meydanı'na gitti.

Kendi iradesiyle ev hapsini sonlandırdığını duyuran Pınar Türk, "Partimize kapatma davalarının açıldığı, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedildiği bugünlerde biz kadınlar evlere hapsedilmeyeceğimizi söylüyoruz. Meydanlarda, sokaklarda, haklarımız için mücadeleye devam ediyoruz. Ben de Newroz'a gidiyorum ve tüm halklarımızı Newroz'u kutlamaya çağırıyorum. Newroz piroz be" diye belirtti. 

Boğaziçi'nde kayyum rektöre karşı yapılan eylemlere katıldığı gerekçesiyle ev hapsinde tutulan Ulaş Bedir Çelik de, "Boğaziçi direnişine katıldığım gerekçesiyle ev hapsinde tutulmaktaydım. Bugün ev hapsini kendi irademle sonlandırıyor, Yenikapı Newroz alanına geçiyorum. Newroz ruhuyla mücadeleyi büyütelim” dedi.