KESK, 3 kentte ihraç ve baskılara karşı açıklama yaptı

KESK, üyelerine yönelik yaşanan baskı ihraç ve sürgünlere karşı Antalya, Van ve Urfa’da yaptığı açıklamada, “Hukuksuz bir şekilde elimizden alınan işimiz iade edilinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), üyelerine yönelik yaşanan baskı, ihraç ve sürgünlere ilişkin Antalya, Van ve Urfa eş zamanlı açıklama yaptı. Yapılan açıklamalarda, haksız yere ihraç edilen emekçilerin işlerine dönmesi talep edildi. 

 

ANTALYA 

KESK Antalya Şubeler Platformu, Muratpaşa ilçesinde bulunan Attalos Meydanı’nda açıklama yaptı. Açıklamaya, platform üyelerinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya İl Eşbaşkanı Muhsin Taşar da katıldı. Açıklamada, “İhraçlara, baskılara boyun eğemeyeceğiz! KHK’lar gidecek biz kazanacağız” pankartı açıldı. 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Antalya Şube Sekreteri Güneş Adsız, görülmemiş bir şekilde her gün yeni bir saldırı dalgasının başlatıldığını belirtti. Adsız, saldırıların planlı ve örgütlü bir şekilde yapıldığını dile getirdi.  Adsız, “AKP, iktidarını devam ettirmek için sürekli düşman, hain ve ‘terörist’ imal ediyor. Halklarımızı ve emekçileri sürekli kutuplaştırıyor. Halkın yoksulluğunun, işsizliğinin ve sefaletinin gündem olmasını istemiyor. Çünkü biliyorlar ki işsizliğin, yoksulluğun, hukuksuz ihraçların ve yolsuzluğun konuşulduğu yerde iktidarda kalamayacaklar” şeklinde belirtti. 

Haksız ve hukuksuz bir şekilde ellerinden alınan işlerinin kendilerine iade edilinceye kadar mücadele edeceklerini ifade eden Adsız, “Faşist baskılar son buluncaya kadar, patriyarkaya, sömürüye ve her tür şiddete karşı mücadelemiz devam edecektir” diye konuştu.

 

VAN  

KESK Van Şubeler Platformu, sendika binasında açıklama yaptı. Platformun Dönem Sözcüsü Yunus Haylaz, sendikalarının İstanbul'dan Ankara'ya başlattığı ve bugün sonlanacak yürüyüşe değindi. Yürüyüşlerinin "artık yeter haykırışı" olduğunu kaydeden Haylaz, "Yürüyüşümüz demokrasi ve adalet içindir. Barışa dair umudu gerçeğe dönüştürmek, eşitlik ve özgürlüğü sağlamak içindir. Gerici kuşatmaya karşı laiklik ve aydınlık bir gelecek içindir" diye belirtti.

"Diz çökmedik, çökmeyeceğiz. Biat etmedik etmeyeceğiz" diyen Haylaz, hakları ve yaşamları için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Haylaz, "Haksız ve hukuksuz şekilde elimizden alınan işimiz iade edilinceye, faşist baskılar son buluncaya kadar patriyarkaya, sömürüye ve her tür şiddete karşı mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.

 

URFA

KESK’in, hukuk, adalet, demokrasi, eşitlik, özgürlük, çalışma hakkı ve ihraçların iadesi talebiyle İstanbul’dan Ankara’ya başlattığı yürüyüşe destek için basın toplantısı düzenledi. KESK Urfa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eylem Salar, “Korku iklimi yaratarak sadece bedenleri değil zihinlerimizi, ruhumuzu teslim almak, kuşatmak, hareket edemez hale getirmek istiyorlar” dedi.

 

Hakları için itiraz eden, sesini yükselten, mücadele eden kişilerin baskı ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Salar, “Yürüyüşümüz artık yeter haykırışıdır. Demokrasi, adalet, eşitlik ve özgürlüğü sağlamak içindir” dedi. Biz, ‘hak verilmez alınır’ diyenlerden mücadele bayrağını devralanlarız. Haklarımızdan, yaşamlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Haksız, hukuksuz şekilde elimizden alınan işimiz iade edilinceye, faşist baskılar son buluncaya kadar patriyarkaya, sömürüye ve her tür şiddete karşı mücadelemiz devam edecektir”  ifadelerini kullandı.