KESK: Hepimiz hedefteyiz, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz

KESK üyeleri, KHK ihraçlarına ve AKP-MHP iktidarının saldırılarına karşı eylem yaptı. Eylemde, iktidarın herkesi hedef aldığı belirtilerek, "Vazgeçmeyeceğiz" mesajı verildi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu, KHK'lerle ihraç edilen üyelerinin görevlerine geri dönmesi, haksız ve hukuksuz uygulamalara son verilmesi için Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi önünde basın açıklaması yaptı. Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu ve Sol Parti Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Alper Taş da katıldı.  

“KHK’ler gidecek biz kalacağız” pankartının açıldığı eylemde sık sık “Faşizme karşı omuz omuza” sloganı atıldı.

'KESK HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMEZ'

Hazırlanan basın metnini okuyan Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Çayan Çalık, KESK’in mücadele tarihi boyunca darbelerin, baskıların ve antidemokratik uygulamaların hedefi olduğunu, fakat hiçbir zaman emek ve demokrasi mücadelesinden vazgeçmediğini belirtti.  

'HEPİMİZ REJİMİN HEDEFİNDEYİZ'

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin gasp edilmesi ve HDP'ye yönelik kapatma davasının “tek adam rejimi”nin yansıması olduğunu söyleyen Çalık, “Son bir haftada yaşadıklarımız bize gösteriyor ki kural tanımayan, antidemokratik ve baskıcı rejim hepimizi hedef haline getiriyor” dedi.
Çalık, 5 yıldır haklarından vazgeçmeyip, her alanda seslerini çoğaltmaya çalıştıklarını dile getirerek, “Kral çıplak dedik ve demeye devam edeceğiz. Şimdi artık değiştirmek için alanlardayız. OHAL KHK'lerinden güç alarak her türlü hukuksuzluğa imza atanlar yargı önünde mutlaka hesap vereceklerdir” ifadelerini kullandı.
Çalık, hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, denetlenemeyen, kendisini Anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan OHAL Komisyonu’nun derhal lağvedilmesi gerektiğini de söyledi.
Açıklama Çalık’ın şu sözleriyle son buldu: “Aldığı ret kararları iptal edilmelidir. Haklarında herhangi bir yargı karan bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu emekçileri ve Anayasa Mahkemesinin hak ihlali verdiği imzacı Barış Akademisyenleri bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmedir. Hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye, yaşatılan haksızlıkların, nefessiz bırakmayı amaçlayan politikaların hesabı verilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz."