KESK’li kadınlardan eylem
KESK’li kadınlardan eylem
KESK’li kadınlardan eylem
KESK'li Kadınlar, "Kadınız. Kadın Bakanlığı istiyoruz" talebiyle Cağaloğlu’ndaki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı. “Aile değil kadınız” diyen 10 kadına karşı yüzlerce polisin müdahale etmeye hazır beklemesi ise dikkat çekti.
İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen KESK’li kadınlar, ndaki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Kadın bakanlığı olarak değiştirmesini talep etti. Polisin adeta OHAL ilan ettiği İl Müdürlüğü’nün önünde “Kadınız, kadın bakanlığı istiyoruz” pankartını açan 10 KESK’li kadın, her gün beş kadının katledildiği Türkiye’de bir kadın bakanlığına dahil tahammül edilmemesini, “Aile değil kadınız”, “Erkek adaleti değil gerçek adalet” ve “Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizimdir” sloganlarıyla protesto etti.
2014 YILINDA 240 KADINI ERKEKLER ÖLDÜRDÜ
KESK’li Kadınlar adına açıklamayı Simge Yardım okudu. Türkiye’de her gün beş kadının öldürüldüğünü, yüzlerce kadının şiddete maruz kaldığını hatırlatan Yardım, 2014 yılının başından bu yana Türkiye’de 240 kadının erkek şiddeti ile öldürüldüğünü, çok sayıda kadının iş yerlerinde, evlerinde, sokaklarda erkek şiddetinin farklı biçimlerine maruz kaldığına dikkat çekti.
10 KADINA KARŞI YÜZLERCE POLİS
Hükümetin bu korkunç tablo karşında bir çözüm yaratmak yerine, Kadından ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı’nın isminden kadın kelimesine dahi tahammül edemediğini, silip Aile ve Sosyal Bakanlığı’na dönüştürdüğünü belirten Yardım, “Biz KESK’li kadınlar olarak; şiddetsiz bir toplum, eşitlik ve adalet taleplerimize sahip çıkarak; şiddetin her türlüsünü; savaşa, tacizlere, tecavüzlere, istismarlara ve katliamlara sessiz kalmayacağız. Yaşamın her alanını dönüştürme çabamızla, bugün bir kez daha birilerinin bize bahşetmesini beklemeden, haklarımızı almak için buradayız. Bir kadın bakanlığı istiyoruz “ dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde 10 kadına karşı yüzlerce polisin konuşlandırılması ise gözlerden kaçmadı.