Keskin: Avukatlar barış ve demokrasi için bize oy vermeli

İstanbul Barosu seçiminin Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Platformu adayı Av. Eren Keskin, "Meslektaşlarımızın barış, demokrasi ve insan hakları için bize oy vermelerini istiyoruz" dedi.

Dünyanın en büyük barolarından olan ve 40 bin 578 üyesi bulunan İstanbul Barosu, 20-21 Ekim tarihinde yeni başkanını ve yönetimini seçecek. Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak Genel Kurul’da başkanlık için şu ana kadar 10 isim adaylığını açıkladı. Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Platformu’nun adayı Avukat Eren Keskin. Uzun yıllardır verdiği insan hakları mücadelesi ile tanınan Keskin, aktif olarak da İstanbul İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) başkanlığını yapıyor.

Ajansımıza konuşan Av. Keskin, avukatlar üzerindeki baskılar ve Türkiye'deki hak ihlallerine karşı muhalif bir tutum sergilenmesi istenilen İstanbul Barosu seçimlerinin kazanılmasının önemli olduğunu belirtti.

SÖZÜMÜZ VAR, SÖYLEMEK ADINA ADAYIZ

Yaşanan sürecin özelliği nedeniyle sözlerini söylemek adına görevi kabul ettiğini söyleyen Av. Keskin aday olmasına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: "Yaşadığımız coğrafya hukuksuzluğun adeta tavan yaptığı bir dönem yaşıyor. Özellikle savunma tarafı olan biz avukatların tamamen çaresiz bırakılmaya çalışıldığı, yok sayılmaya alışıldığı bir süreci yaşıyoruz. Oysaki coğrafyamızda yaşanan hak ihlallerinin gündeme getirilmesinde hukukçuların her zaman önemli yerleri oldu. Çok önemli sözler söylediler. Biz bunu yapmaya devam edeceğiz. Bu nedenle de sözümüzü söylemek adına adayız."

KÜRT VE DEVRİMCİ AVUKATLAR CİDDİ BASKI ALTINDA

Seçilmeleri durumunda gerçekleştirecekleri çalışmaları anlatan Keskin, resmi tarihle yüzleşmenin önemli olduğunu söyledi. "1915’in, Kürt meselesinin, kadına yönelik politik şiddetin, LGBT+İ haklarının gündeme getirmesini istiyoruz ve biz bunu yapacağız" diyen Keskin, Türkiye’nin imzası bulunan insan hakları bildirgesinin gerekliliklerini gerçekleştireceklerini anlattı.

Avukatlar üzerindeki baskıların gün geçtikçe arttığını belirten Keskin, şunları söyledi: "Avukatlar hakkında çok sayıda davalar var. Çok sayıda avukat arkadaşımız cezaevlerinde. Bu nedenle baronun da bu konuda çifte standartlı bir yaklaşımla davrandığını, özellikle Kürt ve devrimci avukatlar üzerinde ciddi bir baskının olduğunu biliyoruz, yaşıyoruz. Baro bu avukatlara umarsız davranıyor. Bir baronun, hukuk insanlarına göstermesi gerektiği tavrı göstermediğini görüyoruz."

BARIŞ VE İNSAN HAKLARININ TEMEL ALINMASI İÇİN VARIZ

İstanbul Barosu’nun Türkiye’de yaşanan hak ihlallerine karşı sürekli duyarsız davrandığını sözlerine ekleyen Keskin, "Bu nedenle de adayız. Meslektaşlarımızın haklarını çifte standartsız olarak savunmak için adayız. Biz yaşadığımız coğrafyanın demokratikleşmesini istiyoruz. Demokratik hukuk ilkelerinin uygulanmasını, barış ve insan haklarının temel alınmasını, her konuda devletin kırmızı çizgileri de olsa, resmi ideolojinin kırmızı çizgileri de olsa özgürce konuşulmasını istiyoruz. Bütün bunlar için adayız" diye konuştu.

OY KULLANACAK OLAN AVUKATLARA ÇAĞRI

Seçim günü oy kullanacak avukatlara seslenen Keskin, "Katılımcı bir baro için, genç meslektaşlarına daha fazla kucak açan, her türlü düşüncenin özgürce savunulmasından yana olan, iktidarın karşısında biat etmeyen, her zaman hukuku temel alan bir baro istiyoruz. Bu nedenle de adayız. Biz olumlu işler yapacağımızı düşünüyoruz.

Demokrasiye, özgürlüklere, hukuka inan tüm meslektaşlarımızın barış, demokrasi ve insan hakları için bize oy vermelerini istiyoruz. Çok istekli bir genç tabanımız var. Hem genç arkadaşlarımız hem de üstatlarımızla bu sürece hazırız. Bu nedenle de bize oy verilmesini istiyoruz" çağrısında bulundu.