KHK'lilerin yürüyüşüne polis saldırısı

KHK’li Cemal Yıldırım, Muhammet Semih Karaoğlu ve Resul Kalyoncu'nun İstanbul’dan Ankara’ya başlattığı yürüyüşe polis saldırıda bulundu, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen Cemal Yıldırım, Muhammet Semih Karaoğlu ile KHK’li olmayıp destek veren Resul Kalyoncu polis saldırısına uğradı.

Eylemciler, yürüyüşü sonlandırmak amacıyla Sakarya Caddesi’nde açıklama yapmak istediği sırada saldırının hedefi oldu. Polis, "Valilik izni" olmadığını gerekçe göstererek, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Eyleme destek veren Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “İstanbul’dan Ankara’ya yürüyen KHK’lileri karşılamak için Sakarya Caddesi’ne geldik, onlarla birlikte çok sayıda kişi gözaltına alındı" dedi.

Gergerlioğlu, "Karşılamaya çalışıyorduk, sadece bir açıklama yapılacaktı ama hemen gözaltına alındılar. KHK zulmüne karşı yürüdüler, bizlerde yanlarındaydık. İktidarın bu tavrı bizi engellemeye yetmeyecek. KHK zulmünü devam ettirmeye çalışıyorlar. Barışçıl bir eylem engellendi, kabul edilemez” diye ekledi.

Çevredeki insanlar da polise “Yeter artık. Gözaltılar serbest bırakılsın” diyerek tepki gösterdi.

Polis toplanan gruba da saldırdı ve bir çoğunu gözaltına aldı.