Kiel’de PKK’nin kuruluşu kutlandı

Kiel’de PKK’nin kuruluşu kutlandı

PKK’nin kuruluşunun 35 yıldönümü Almanya’nın Kiel şehrinde düzenlenen gece ile kutlandı.

Garden semti Arcadia Eventsaal düğün salonunda bir araya gelen yüzlerce kişinin katıldığı gece Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde hayatını kaybedenlerin ve Yüksekova’da geçtiğimiz gün katledilen yurtseverlerin anısına saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Kiel Kürt Alman Dostluk Derneği adına Seitxan Akçiçek kısa bir konuşma yaptı. Gecede KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık’ın konuşması da sinevizyondan izlendi.

Gecede konuşan PYD Avrupa temsilcilerinden Ruhat Rojava, PKK’nin Kürtleri yoktan var etme tarihi olduğunu dile getirerek “Şehitlerimizin ve halkımızın emekleriyle yaratılan mücadelemiz bugün tüm dünya halklarına sosyalizm, demokrasi ve özgürlük adına bir umut ve ilham kaynağı olmuştur” diye konuştu. Dünyanın neresinde olursa olsun emperyalist ve sömürüye karşı özgürlük mücadelesinden bahserken PKK ve Kürt halkını anarak başlamanın bir görev haline geldiğini hatırlatan Ruhat, “Kürt özgürlük hareketinin 35 kuruluş yıldönümü vesilesiyle bu zafer günlerini borçlu olduğumuz kahraman şehitlerimizi minnetle anıyor ve mücadelelerini yaşatma sözümüzü yeniliyoruz” dedi.

Ozan Serdar, Bengi Agiri, Zozan Marget, Rezan, Benaw, Demhat’ın sahne aldığı gece okunan türküler çekilen halaylarla sona erdi.