Kırıklar Cezaevi’nde üç tutsak 10 gündür açlık grevinde

İzmir Buca Kırıklar Cezaevi’ndeki üç siyasi tutsağın tırmanan hak ihlallerine karşı on gündür açlık grevinde olduğu bildirildi.

Kırıklar Cezaevi’ndeki tutsak Abdullah Günay, ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde maruz kaldıkları hak ihlallerini aktardı.

Siyasi tutak, annesi Besna Günay'a, Edirne Cezaevi’nden Kırıklar Cezaevi’ne tayin edilen yeni müdür Haydar Ali Ak tarafından tehdit edildiğini söyledi.

Annesinin aktardığına göre tutsak Günay şunları söyledi: "Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde 4 yıl önce benim onu tehdit ettiğimi söyleyerek, beni mahkemeye veren Edirne Cezaevi müdürü Haydar, şimdi İzmir Buca Kırıklar Cezaevi müdürü oldu. Bana, 'Seni Edirne'den nasıl sürgün ettiysem buradan da süreceğim' diyor. 2 aydır sorun yaşıyoruz. 2 arkadaşımızı alıp, başka koğuşlara götürdüler. Yanımıza getirilmesi için ses çıkarma eylemi yaptık. Arkadaşımızı koğuşumuza getirmeleri için 10 gündür açlık grevindeyiz. Benimle birlikte 2 arkadaş daha açlık grevinde. Tek kişilik hücrelere konduk. Talebimiz karşılanana kadar devam edeceğiz”

Oğlunun 23 yıldır cezaevinde tutulduğunu ve ciddi işkencelere maruz kaldığını anlatan anne Besna Günay, Abdullah Günay’a "pişmanlık" dayatıldığını ifade ederek, bu baskıların son bulmasını istedi.

Anne Günay, oğlu ve diğer tutsakların tutukluların başına gelebilecek herhangi bir olumsuz durumun sorumlusunun cezaevi müdürü ve Adalet Bakanı olacağını sözlerine ekledi.