KJAR: Komploculardan hesap soruluyor

KJAR Koordinasyonu, uluslararası komplonun 23. yılına girerken Kürdistan’daki mücadele duruşuyla komplocu güçlerin kirli siyaset ve emellerinden tarihsel olarak hesap sorulduğunu vurguladı.

Rojhilatê Kurdistan’daki halkın, kadınların, gençlerin 99’da gösterdiği örnek sahiplenme tutumunu, her dönemden daha fazla bugün ortaya koyabilmesi önemine dikkat çeken KJAR Koordinasyonu, “Li Dijî Sêdare û Qirkirina Jin Dema Parastina Jiyana Azad e” hamlesini yükseltmeye çağırdı. “Rojhilatê Kürdistan kadınları olarak direniş ve özgürlük taleplerimizi haykıralım” diyen KJAR Koordinasyonu, şunun altını çizdi: “15 Şubat komplosunu unutmayacağız ve unutturmayacağız! Şimdi Özgürlük Zamanı hamlesinin direniş çizgisini ve zaferini Önder Apo’nun özgürlüğü ile kesinleştirelim!”

KJAR Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ve şahsında tüm Kürdistan halkı ile Özgürlük Hareketi’ne yöneltilen 15 Şubat uluslararası komplosunun 22. yıl dönümünü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. Kürt kadınları ve Kürt halk tarihine ‘Kara Gün’ olarak geçen komployu, “varlığımıza, onurumuza ve özgürlüğümüze en büyük yönelim olarak görüyoruz” diyen KJAR Koordinasyonu, 23. yılında büyük bir öfke ve direniş ruhuyla mücadele kararlılığını tekrarladı. KJAR Koordinasyonu’nun açıklaması şöyle:

YETERSİZ YOLDAŞLIĞI AŞMA KARARLILIĞI

“22 yıl boyunca başta kahraman şehit yoldaşlarımız olmak üzere halkımız, Kürt kadınlar ve Hareketimiz, Önder Apo’nun insan üstü bir irade ile geliştirdiği direnişin etrafında büyük bir çember oluşturarak tarihsel bir mücadele içinde oldu. Bugün bu mücadele duruşunun benzeri yoktur. Önder Apo’nun İmralı’da içinde olduğu direniş ve yükseltilen 22 yıllık kararlı mücadele iradesi, bu alçak ve kirli komployu boşa çıkartmıştır. Uluslararası komployu gerçekleştiren erkek egemen zihniyetin ve uygulayıcısı olan tüm güçlerin, amacına ulaşmasını engelleyerek yetersiz yoldaşlığı aşmanın, Önder Apo ile hakikat savaşında yoldaşın yoldaşı olma kararlılığımızı ifade ediyoruz. Rojhilatê Kurdistan kadınları olarak bir kez daha tecridi kırma, faşizmi yıkma ve Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayarak özgür Kürdistan’ı kurma sözümüzü yeniliyoruz.

MÜCADELE ÇİZGİSİ TECRİDİ PARÇALAYACAK

Bu süreçte ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ şehitlerini, bedenini ve ruhunu Önder Apo etrafında ateşten çember yapan onlarca şehit yoldaşımızı da bir kez daha anıyoruz. Bugün halkımızın, dört parça Kürdistan’da geliştirdikleri ‘Şimdi Özgürlük Zamanı’ hamlesinin mücadele çizgisi tecridi tümden parçalayacaktır. Bu duruş, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacaktır. Bugün onurlu, özgür yaşamın öncülüğünü geliştiren, binlerce devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle bir kez daha anıyoruz. Direnişleriyle zafer çizgimizin, başarının garantisi ve adı olmuşlardır!

ÖNDERLİK PARADİGMASI DÜNYANIN UMUDU OLDU

23. yılında komplonun altında yatan derin ideolojik, felsefik ve siyasal nedenlerinin yanında bugün Hareketimize karşı devreye konulan tasfiye ile soykırım, dört parça Kürdistan’da uygulanmak istenmektedir. Soykırım savaşı, tecrit-izolasyon ve işkence sistemiyle komplo, bugün güncellenmek istenmektedir. Bunun karşısında, halkımızın her yerde ‘ŞİMDİ ÖZGÜRLÜK ZAMANI- DEM DEMA AZADİYÊ’ hamlesinin direniş çizgisiyle komplo bir kez daha boşa çıkarılmaktadır. Uluslararası komplocu güçler, Önderliğimiz şahsında özgür Kürt, özgür Kadın ve insanlığın toplumcu değerlerini hedefleyerek sonuca gitmek istemiştir. Önder Apo’nun demokratik ulus paradigması tüm Ortadoğu halklarının, kadınların özgür geleceği, umudu haline gelmiştir. Yine Önderlik paradigması sadece Ortadoğu’da değil dünyada da büyük bir umut ve yeni bir yaşam arayışına dönüşerek küreselleşmiştir. Bugün bu yaşam felsefesi her yerde devrim niteliğine dönüşmektedir.

DEMOKRATİK TOPLUMSAL DİRENİŞ KAZANACAK

Rojava’da özgürlük paradigması; kadınların, dünya halklarının mücadelesini yükseltmenin modeli haline gelmiştir. Komplonun 22. yılını geride bırakırken, tüm dünyada Önder Apo’nun demokratik ulus çizgisi, halkların ve kadınların çizgisi olmuştur. Önderlik direnişinin etrafında halkların, kadınların gelişen mücadelesi, uluslararası komplonun çöküşü ve bitişi olmaktadır. 2021’de de komplocu zihniyetler daha fazla kaybedecektir. Kazanan demokratik halkların, kadınların örgütlü gücü ve demokratik toplumsal direnişi olacaktır!

KOMPLO, DEMOKRATİK YAŞAMI DA HEDEF ALDI

Önder Apo, uluslararası tekelci kapitalist güçlere karşı geliştirdiği alternatif paradigması ve çizgisiyle bugün dünyayı yönetmeye çalışan bu güçlerin çıkarlarını ve toplumsal doğaya ve kadına dayattıkları egemenlikli sistemleri boşa çıkarmıştır. Ahlaki politik toplum zihniyetini ve demokratik konfederal sistemini Ortadoğu’da geliştirmeye başlamıştır. Komplonun, bugün İmralı sisteminde derinleştirilmek istenmesinin de nedeni budur. Önder Apo’ya karşı geliştirilen komplo süreci sadece Kürt halk iradesine karşı değil, Ortadoğulu tüm halkların demokratik iradesine ve demokratik yaşam şansını yeniden yakalama olasılığına karşı geliştirilmiş bir komplodur.

KOMPLO YÖNTEMLERİ HEP DEVREDE OLDU

Mücadele tarihimiz boyunca Önderliğimize ve Özgürlük Hareketimize karşı komplo yöntemleri hep devrede tutulmuştur. Komplo, egemen güçlerin kendisini sürdürebilmesinin yegane yolu olarak Önderliğimiz, Hareketimiz ve halkımıza karşı 15 Şubat’ta bir kez daha kesin sonuç almak üzerinden saldırmıştır. Önder Apo’nun ayak basacağı bir karış toprağın bile kalmasına tahammül etmeyen ABD, AB, İngiltere, İsrail, Rusya, Yunanistan, bölge devletleri ve iş birlikçi Kürt güçlerinin 1999’da başlattığı uluslararası komplonun esasta imhayı hedeflediği bilinen bir gerçektir.

FAŞİZM YENİLGİYE UĞRATILACAK, HALKLAR KAZANACAK

Uluslararası komplonun 23. yılına girerken halkımızın, halkların, kadınların direnişi, dört parça Kürdistan’daki mücadele duruşuyla bu komplocu güçlerin kirli siyaset ve emellerinden tarihsel olarak hesap soruluyor. Faşizm yenilgiye uğratılacak, halklar ve kadınlar kazanacaktır. Komplonun 23. yılında da Önder Apo’nun özgürlük felsefesi küreselleşerek kazanma dönemindedir. Bu duruş ve direniş mücadelesi, Önder Apo’nun özgürlüğüne kilitlenerek kirli planlarını, hesaplarını boşa çıkarmıştır. Önder Apo, “Komplo, o kadar derin ve bilinmezlerle doludur ki; bunu yırtmak gerçekten mucize değerinde çok ileri bir insanlık çıkışını gerektiriyordu” sözleri, imhayı durdurmak kadar, komplonun amaç ve hedeflerini, bunu boşa çıkarma direnişinin tarihselliğine işaret etmiştir. Komplo, bugün dört parça Kürdistan’da ve zindanlardaki direniş karşısında bozguna uğramaktadır.

ROJIHALATÊ KURDISTAN ’99 RUHUYLA KALKMALI

Önder Apo, komplo güçlerinin yaratmak istediği tüm bu faşist karanlıklara karşı İmralı sisteminde her gününü, tarihe gömülmek istenen büyük hakikatin savaşçılığına adamıştır. Bu yüzden İmralı tecridi, başta Rojhilatê Kurdistan’daki halkımızın duruşu ve tüm Kürdistan parçaları karşısında kaybetmiştir. Önder Apo’nun tarihsel direnişi ve tutumu kazanmıştır. Uluslararası komplonun 23. yılında Önder Apo’nun demokratik modernite çizgisi ve toplumsal direnişi kazanmıştır. Halklar ve kadınlar kazanmıştır. Hegemonik komplocu güçler kaybetmiştir! Uluslararası komploya karşı direniş mücadelesini, Rojhilatê Kurdistan’daki halkımızın, kadınların, gençlerin 99’da gösterdiği örnek sahiplenme tutumunu, her dönemden daha fazla bugün ortaya koyabilmesi önemlidir. “Li Dijî Sêdare û Qirkirina Jin Dema Parastina Jiyana Azad e” hamlesini yükseltelim. 15 Şubat dolayısıyla Önder Apo’yu kesintisiz bir şekilde her yerde sahiplenelim ve alanlarda olalım. Rojhilatê Kürdistan kadınları olarak direniş ve özgürlük taleplerimizi haykıralım. 15 Şubat komplosunu unutmayacağız ve unutturmayacağız! Şimdi Özgürlük Zamanı hamlesinin direniş çizgisini ve zaferini Önder Apo’nun özgürlüğü ile kesinleştirelim!”