KJK: Arin Mirkan’ın anısına direnişi büyütelim
KJK: Arin Mirkan’ın anısına direnişi büyütelim
KJK: Arin Mirkan’ın anısına direnişi büyütelim
KJK, “Kobanê’yi korumak ve sahiplenmek direnişi büyütmek geçer” diyerek tüm kadınları Arin Mirkan’ın anısına direnişi büyüterek sahip çıkmaya çağırdı.
Yaptığı yazılı açıklamada büyük bir mücadele azmi, kararlılığı ve iradesiyle devam eden destansı Kobanê direnişini selamladıklarını belirten Kurdistan Kadınlar Topluluğu Komalên Jinên Kurdistan-KJK Koordinasyonu “başta Arin arkadaş olmak üzere şehit düşen yoldaşların anısı önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.
“Kobanê direnişi, Kürt halkının, bir bütün Ortadoğu halklarının kendi varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlama mücadelesi ve direnişidir. Bu anlamda Kobanê Kürt halkının olduğu kadar bir bütün Ortadoğu halklarının ve özelde kadınların direniş kalesidir” denilen açıklamada, bu direniş kalesine dönük DAİŞ kuşatmasının ancak kadınların ve halkların ortak direniş cephesinin güçlendirilmesiyle kırılabileceği belirtildi.
KJK, Suruç-Kobanê sınırının Türk devleti ve DAİŞ ortaklığında boşaltılmaya çalışıldığına dikkat çekerek şunları belirtti:
“Kobanê kantonu bir bütün olarak desteksiz bırakılarak var olan kuşatılmışlık ilerletilmek, devrim boğdurulmak isteniyor. Bilinçli olarak da atılan havanların da etkisiyle halkta bir korku ve panik yaratılarak Kobanê’nin tek destek kapısı da kapatılmak istenmektedir. Halkımın tüm bu çirkin ve kirlik politikalar karşısında daha da duyarlı ve örgütlü bir duruş içinde olarak, bu eşsiz mücadele döneminin her türlü bedelini de göze alarak sınıra akmalıdır. Kuzey Kürdistan halkımız her köyü, her ilçeyi her ili bir direniş mekanı haline getirerek ayaklanmalıdır. Her yer Kobanê olmalı, kuzey Kobanêleşmelidir. An kadınlar ve Kürt halkı olarak kendi varlığımızı, özgürlüğümüz ve geleceğimizi sahiplenme ve koruma anıdır. Bu anın gereklilikleri temelinde tüm halkımız Arin yoldaşın ruhu, kararlılığı ve mücadele iradesi temelinde mücadeleyi radikalleştirerek büyütmelidir.”
Yirmi bir gündür YPG/YPJ savaşçılarının görkemli bir direniş sergilediğinin altını çizen KJK, Miştenur’da fedai eylem gerçekleştiren YPJ Komutanı Arin Mirkan’ı da andı, Arin Mirkan’ın anısına sahip çıkmak için kadınları direnişi büyütmeye çağırdı. Açıklamada şunlar belirtildi:
“Kobanê direnişi aynı zamanda örgütlü bir halk direnişidir. Dünyanın sadece izlemekle yetindiği Kobanê direnişi Arin Afrin yoldaşın geliştirdiği fedai eylem ile yeni bir boyut kazanmıştır. Kobanê kuşatmasını kırmayı esas alan Arin yoldaş bu eylemi ile İŞİD çetelerine karşı kadın şahsında bir kez daha direnişin eşsiz ve görkemli gücünü ve iradesini ortaya koymuştur. Beritanlardan Zilanlara, Zilanlardan Arinlere kadar tüm görkemiyle devam eden direniş, fedai kadın duruşudur. Bu duruş dönemin kadın duruşu, halk duruşudur. Kuzey halkımız Arin yoldaşın duruşu temelinde Kuzey’in her alanını büyük bir ayaklanma ile direniş mücadelesine dönüştürerek Kobanê’yi sahiplenmelidir. Çağın vicdansızlığına vicdan, insanlığın suskunluğuna ses olmalıdır. Bu andan itibaren herkes bulunduğu yeri direniş alanına dönüştürerek Kobanê direnişini büyütmelidir. Kobanê’yi korumak ve sahiplenmek direnişi büyütmek geçer. Direniş sınırda taçlanmalı ve tüm Kürdistan’a yayılmalıdır. Bu temelde başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı tarihi görev ve sorumluluklarına Arin yoldaşın çizgisi temelinde sahip çıkmaya çağırıyoruz.”