KJK: PKK özgürlük ruhunu tüm dünyaya taşırıyor

PKK'nin kuruluş yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan KJK, "Kadın özgürlük mücadelemiz PKK’nin öz çizgisi olarak Ortadoğu'da büyüyerek gelişecektir. PKK bir kadın partisi olarak özgürlük ruhunu tüm dünyaya taşırmaktadır" dedi.

PKK'nin kuruluş yıl dönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan KJK Koordinasyonu, PKK'nin insanlık tarihinde beş bin yıllık ataerkil sisteme karşı çıkmanın ve direnişin adı olduğunu belirtti.

“PKK, bireylerin, halkların, çeşitli inanç guruplarının kendi öz güçlerine dayanarak, güvenerek, örgütlenmesi bu temel de egemenliğe, hegemonik sistemin tüm baskıcı, zorba ve yalan dolu stratejilerine karşı bir direnme ve başkaldırı hareketidir. PKK özgür kadınların partisidir” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “PKK, özgür yaşam ve ilişkilerin bilinç, emek, irade ile büyük bedeller, zorluklar içinde anlam bularak yaratılmasıdır. Bu nedenle PKK kuruluşu insanlık tarihinin kutsal günlerinden bir tanesi olarak kutlamaktayız. Ve diyoruz ki; PKK’nin 42. Kuruluş yıl dönümü halkımıza, kadınlara, halklara tüm insanlığa kutlu olsun.

20. yüzyıl da kurulan TC devletinin Kürtlere yönelik temel politikası inkar, asimilasyon, göçertme politikalarıyla tarihten silinmeleri idi. Mezopotamya’nın en kadim halkının varlığının ortadan kaldırılması hedeflenmekteydi. 20. yüzyılda Kürtler buna karşı Seyit Rıza, Şeyh Sait örneklerinde olduğu gibi çeşitli öz savunma direnişleri, ayaklanmalarla karşılık vermeye çalışsalar da başarılı olamadılar. Kürt halkı 1970’lere gelindiğinde giderek mutlak yok edilme, eritilme süreci içine girmişti.”

42 YILLIK MÜCADELE EMEK VE DİRENİŞLE BÜYÜDÜ

Umutsuzluk dolu bir ortamda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 27 Kasım 1978 yılında bir grup arkadaşı ile birlikte büyük bir cesaret, kararlılık, inanç ve iddia ile PKK’yi kurduğu hatırlatılan açıklamada devamla şunlar vurgulandı: "Bu onurlu ve kutlu gün vesilesi ile önderliğimizi sevgi ve saygı ile selamlıyoruz. PKK kuruluşunun öncülerinden Haki, Kemal, Hayri, Mazlum, Sakine Cansız yoldaşlar şahsında tüm PKK şehitlerini saygı, minnettarlıkla bir kez daha anıyoruz. Önder Apo öncülüğün de Kurulan PKK, Kürt halkı, kadınlar ve bölge halkları için büyük bir umut ışığı oldu.

PKK kuruluşundan itibaren sadece Kürt halkının özgürlük davasını değil, kendini tüm ötekileştirilenlerin sesi olarak gördü. Halkların, inançların birlikte ve kardeşçe yaşamasını hedefledi. Anlamlı, özgürlük ilkeleri içinde yaşama, tek başına kalsa da tüm özgürlük, yurtseverlik ilkelerini savunma PKK’nin temel değerleri olarak sürekli büyüdü. Gelişti. PKK kuruluşundan günümüze kadar karanlıkları aydınlatan bir güneş gibi Anadolu ve Mezopotamya topraklarını sürekli ısıtıp, aydınlattı.

42 yıllık PKK mücadelesi başta şehitlerimiz olmak üzere önderliğimizin, halkımızın, kadınların, halkların direniş ve emekleri ile büyümüştür. Kapitalist modernist sistemin, bölgedeki statükocu devletlerin parçalayan, soykırımcı politikalarına karşı özgürlük öğretisi ve örgütlülüğünü yaratarak kesintisiz, yükselen bir mücadele tarihine sahip olmuştur. Kürt halkı ve kadınları PKK mücadelesi ile kendini, tarihini, kimliğini tanımlayarak, Toprağına sahip çıkmış mücadele ile yeniden bir doğuş gerçekleştirmiştir. Kürtler direnişleri ve onurlu duruşları nedeni ile tüm dünya da saygın, sevilen ve onurlu bir halk durumuna gelmiştir.

PKK MÜCADELESİ İLE KÜRDİSTAN'DA ULUSAL BİRLİK RUHU YARATTI

PKK kuruluş toplantısı içinde kadınların yer alması en başlangıcından itibaren Önderliğimizin, PKK’nin kadın özgürlük mücadelesine bakışındaki stratejiyi ortaya koyar. Şehit Sakine Cansız’dan başlayarak milyonları bulan bir kadın özgürlük mücadelesine dönüştü. Kürt halkının bu yeniden var oluş mücadelesinde kadın özgürlük çizgisi PKK açısından direnişin, özgürlüğün ana kaynağı olarak sürekli büyütüldü. Dolayısı ile kadın özgürlük çizgisi ve mücadelesi PKK’nin özünü oluşturan temel öğelerdir. Günümüzde PKK’nin yürüttüğü mücadele en çok da kadın özgürlük çizgisi, mücadelesi ve direnişi ile tanınmaktadır.

PKK’nin özgürlük, demokrasi, eşitlikçi özü kadın mücadelesi ile kalıcı bir şekilde toplum içinde kök salmıştır. PKK bir kadın partisi olarak büyük bir özgürlük ruhunu tüm dünyaya taşırmaktadır. Bugün Önderlik gerçeğimiz, PKK’nin mücadelesi tüm dünyada tanınıyor. PKK yürüttüğü direniş ve özgürlük savaşımı ile Ortadoğu ve dünyada saygı duyulan, tanınan, dikkate alınan bir güç haline gelmiştir. Ortadoğu’da Kürt halkının varlığı ve mücadelesi stratejik bir faktör olarak rol oynamaktadır.

Tüm güçlerin dikkate aldığı bir duruma kendisini getirmiştir. PKK mücadelesi Kuzey, Güney, Rojava, Rojhilat Kürdistan’ında, dünyada Kürtlerin yaşadığı her coğrafyada büyük bir ulusal ve özgürlük bilinci, birlikteliği yaratmıştır. PKK mücadelesi ile Kürdistan da ulusal birlik ruhu yeniden yaratmıştır. Kürt halkı büyük bilinçlenmeyi yaşamıştır. Artık soykırımcı politikaları asla kabul etmemektedir. Kürt halkı ve kadınları Önder Apo’nun özgürlük ideolojisi ve öğretisi ile insanlığın kurtuluşunun öncülüğünü yapmaktadır. Kürt halkı ve dostları PKK’nin örgütlü mücadelesi ile tüm dünyayı etkileyen, belirleyen bir duruma geldi."

PKK EVRENSEL BİR ÖZGÜRLÜK HAREKETİ OLARAK TÜM DÜNYADA KABUL GÖRDÜ

PKK'nin evrensel bir özgürlük hareketi olarak tüm dünyada kabul gördüğüne dikkat çekilen açıklamada "PKK nerede bir özgürlük mücadelesi var ise bunu kendi mücadelesi olarak görmüştür. Bu temelde desteklenmiş ve güç katılmıştır. PKK önderliğimizin ideolojik açılımları demokratik, kadın özgürlükçü, ekolojik çizgisi, demokratik konfederalizim, demokratik ulus modelini kadın özgürlük çizgisi ve mücadelesinin öncülüğünde Ortadoğu’da pratikleştirmektedir.

PKK kadın özgürlüğünün, eşitliğinin geliştirilmesi partisidir. PKK, içinde yaşadığımız üçüncü dünya savaşı gerçekliğinde yaşanan insanlık krizinin çözümünü geliştirebilecek bir mücadele gerçekliğine sahip olmuştur. İnsanlığın alternatif yaşamı ve sistemini oluşturma iddiası, inancı ve kararlılığı ile mücadelemiz yükseltilmektedir.

Bu temel de biz kadınlar büyük bir coşku, heyecan ile bir kez daha PKK kuruluşunu kutluyoruz. Kadın özgürlük mücadelemiz PKK’nin öz çizgisi olarak Ortadoğu topraklarında büyüyerek gelişecektir. Tüm halkımızı, kadınları, halkları, inançları özgürlük mücadelesinin yükseltilmesi davamıza etkili, aktif bir biçimde katılmaya, destek olmaya, büyütmeye çağırıyoruz" denildi.