Kocaeli'de 8 kişiye 56 yıl hapis

Kocaeli'de HDP il ve ilçe eşbaşkanlarının da yargılandığı davanın duruşmasında 8 isme hapis cezası verildi.

Kocaeli’de aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanı Leyla Aygün, ilçe eşbaşkanları ve yöneticileri ile Gebze Belediyesi'nin CHP’li Meclis Üyesi Osman Kurum’un bulunduğu 27 kişi hakkında “örgüte üye olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın 7. duruşması Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Rehin tutulan HDP Parti Meclisi üyesi Mehmet Alçınkaya, Gebze İlçe Eşbaşkanı Ebubekir Çoban, parti üyeleri Kutbeddin Güneşsu, Mehmet Karaslan ve Damla Bağcı ile CHP’li Meclis Üyesi Osman Kurum duruşmaya katıldı. Tutuksuz yargılanan diğer isimler ve avukatları da duruşmadaydı.

HAPİS CEZASI ALANLAR

Mahkeme heyeti, tutsaklardan HDP PM üyesi Mehmet Alçınkaya, Gebze İlçe Eşbaşkanı Ebubekir Çoban, parti üyesi Damla Bağcı ile CHP’li Belediye Meclis üyesi Osman Kurum’a “örgüt üyeliği” iddiasıyla 7 yıl 6 ay, parti üyeleri Mehmet Karaslan ve Kudbeddin Güneşsu’ya ise 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezaları verdi.
Mahkeme, tutuksuz yargılananlardan HDP İl Eşbaşkanı Leyla Aygün ile Emine Karaaslan’a ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Rehin tutulanların tutukluluk hallerinin devamına karar veren heyet, cezanın infazından sonra denetimli serbestlik tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi.